resim
Paul Labile Pogba
Takım:Juventus
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.91
Uyruk:Fransa
  • 142
    sanırım üzerinden dönen tartışmalar kendisine yönelik olası bir barış özbek benzetmesiyle zirveye çıkacak ve bu benzetmeyi yapan yazara ayar veren bir entry ile son bulacak. ne kadar garipsesek de özellikle gareth bale'ın 100 milyon euro'ya transfer olması sonrası futbol piyasası bu noktaya geldi. xhaka gibi oyunculara 45 milyon euro ödenebiliyor. konuşulan rakamların ardından futbolcuları değil, mafyavari menajerleri/yöneticileri ve uefa'nın mali yönden zayıf takımları devre dışı bırakmaktan başka işe yaramayan finansal fair play adlı dengesiz kuralını suçlamamız gerekiyor.

    şimdi pogba'ya gelirsek, eğer kendisini euro 2016 dışında da izlediyseniz elinizi vicdanınıza götürüp düşünün. bu adamın özel olduğunu reddetmek akla ihanet olur. bu adam 1.91 boyunda ve birkaç istisna dışında karşılaşacağı tüm futbolculara üstünlük sağlayabileceği bir fiziğe sahip. bu boydaki futbolcuların büyük çoğunluğu kale, defans ve forvet bölgelerinde görev alıyor. orta sahaya kalan azınlığın neredeyse tamamı da defansif görevler üstleniyor. orta sahanın her bölgesinde oynayan pogba zaten sırf bu noktada bile dünyanın her yerinde oynayabileceğini kanıtlıyor. yetenekleri idare eder düzeyde bile olsa hiçbir takım bu tip bir futbolcuya hayır demez, ama pogba bunların da ötesinde bir futbolcu. uzun mesafeli paslarıyla pirlo'yu, kısa mesafeli paslarıyla xavi'yi andırıyor, bu seviyeye ulaşabileceğinin sinyallerini açıkça veriyor. kolay kolay top kaptırmıyor, rakip çok oyuncuyla baskı bile yapsa topu bir şekilde oradan çıkarıyor veya en kötü faul alıyor. duran top, hareketli top, havadan gelen top vs. farketmeksizin etkili vuruşlar yapabiliyor. yine fiziğine göre çok iyi bir hıza ve çevikliğe sahip. refleksleri inanılmaz, rakibinden çok daha hızlı karar alıp uygulayabiliyor. görünürdeki en büyük eksiği ise dripling konusunda. dar alanda rakiplerini kolaylıkla eksiltiyor ancak geniş alanda topu yeterince etkili süremiyor. tabii burada yine fiziğini ve genç yaşını göz önünde bulundurmak iyi olur. bir diğer hatası ise ben oldum tripleri ve aşırıya kaçan özgüveni. her ne olursa olsun rakiplerine ve takım arkadaşlarına saygı göstermesi ve gelişimini sürdürebilmesi için mütevazı olması gerekiyor.

    sonuç olarak gelişimini sürdürür ve eksiklerini giderirse pogba'nın dünyanın en iyisi, hatta gelmiş geçmiş en özel futbolcularından birisi olmasının önünde hiçbir engel kalmaz. ha diyelim ki ben abartıyorum, yine de sözlükte fellaini'ye yapılan muamelenin bir benzerini yapmak fazlasıyla abes kaçıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın