• 5
    tipik türkiye zihniyetini gösteren kurumdur. örnek alınması gereken ülkeler avustralya , çin , doğu avrupa ülkeleri (özellikle sscb zamanı) , futbolda belçika ve izlanda gibi örnekler mevcut. ayrıca katar ise şuan gelişim evresinde bu alanda. yakında isimlerini duyacağımız sporcular katar'da gelişip yetişecektir.

    peki ne yapıyor bu adamlar ?

    öncelikle çocuk yaşta yapılan testler sonucu bireyin uygun olduğu spor dalları belirleniyor (vücut gelişimi , hız , sağlık taraması ). sonrasında ortalama saat bazında o spor dalında ne kadar çalışırsa profesyonel olabilir bunun hesaplaması yapılıyor. gereken tesisler özellikle çin ve katar'da muazzam teknoljide. birey eğitimini alıp gelişmeye başlıyor ve ülkesi adına yarışıyor. profesyonel oluyor. ayrıca belirli yaşlarda gereken verilerde olup olmadığı kontrol edilerek eksikleri kapatılmaya çalışıyor. işin özü biz bi yerimizi dinlendirirken adamlar sporcu değil sporcu nesil , sağlıklı birey yetiştiriyor.

    son olarak ; ilk olarak eğitmeni yetiştirip sonrasında teknoloji desteği ile tesislerin gelişimi ile ülkenin çocuklarını spora kazandırıyorlar. bunu son uygulayan ve şuan kadrosunu ezbere sayacağınız hakan şükür'ün kafasıyla bize elenen belçika :) 2000'den 2010'a söyleyecek başka bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın