resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11392
    umarim "hollandali futbolcu sendromu" yasamiyordur/yasamayacaktir dedigim playmaker. nedir hollandali futbolcu sendromu derseniz kendi kendime yarattigim bir tez. hollanda'li futbolcularda/yildizlarda geleneksellesmis olan 30undan sonra performansta "evet tam 30 hadi bilemedin 31" inanilmaz bir dusus ve adeta dibe cokus.

    misal; van nistelrooy. adam real madrid'e transfer olmadan once mac basi ikiser ucer yazarken tak diye bir anda dustu. rekor ucretle barca'ya giden overmars 31'inde tak diye futbolu birakti. robben iki senedir sakatliklarla bogusuyor. superman gibi ucan van persie'yi gecen sezon gorduk. hatta 2014'ten beri kayip. onumuzde euro 2000'de 6 gol atan ve 2004te besiktas ile anilacak kadar dusen bir kluivert hatta daha da geri gidersek "henuz hurda degilim" diyen pes etmemeye calisan 31 yasindaki rijkaard (tabi haber ne kadar dogruysa zira gazeteye gore bu aciklamayi galatasaray'in kendisini transfer etmek istemesi sonrasi soylemisti) bak bir tane daha hatirladim, edgar davids. juve'den sonra hep istikrarsiz takim degistirmeler, hayal kirikliklari.

    yani demem su ki, attigi gol sayisindan/takim basarilarindan bagimsiz hollandali'larda bir cokus var 30'a gelindiginde. hollandali arkadasla muhabbetini yapiyorduk hollanda turkiye maclari arasinda; "yeni jenerasyon lazim, yenileri cikaramiyoruz" diyordu. evet zaten dikkat ettiyseniz bizim avrupa sampiyonasinda bile sapir sapir dokulen milli takimimiza 3-0 yenilerek sapir sapir dokulmuslerdi.

    sino'ya donmek istiyorum, umarim kendisi yukardakilere benzemez ama gecen sezonu sakatlik arti kilo fazlaliklariyla gecirdi. takim ruhsuz, yonetim beceriksiz, teknik direktor de olmadigindan sneijder'i bu yukardakilere henuz eklemiyorum ama umarim duzelir. seninleyiz sino, bakkal * xess xava'nin hamsisini yesin.

    ek: bir bergkamp var bildigim 30larinda bile iyi cosan. son 20 yili baz alirsak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın