resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 992
    iyi stoper değil henüz. ama bu trend de giderse iyi bir stoper olacak. stoper zor mevkidir. her mevkinin kendine has zorlukları mevcuttur. her seviye arttı mı bu zorluklar katlanarak karşına çıkar. ama kale, stoper ve santraforlar için farklı bir zorluk daha vardır. deneyimsizlik bu 3 mevkiyi diğerlerine nazaran daha çok vurur.

    futbol da deneyim nedir? çok fazla pozisyonu, çok fazla miktarda kaliteli bir şekilde işleme işidir. denayer'de bu eksik. ve ne yazık ki bunun bir hapı yok. hele defasn yapan oyuncu için bu durum çok daha zordur. çünkü karar veren karşındaki. iyi defans yapanlar için, "hücum edene kendi istediğini yaptırabilen oyuncu." dendiğini duymuştum. güzel bir tanım ancak istediğin kadar hücumcuyu yönlendir illaki rakibinin kararına refleks göstermen gereken anlar olacak.

    bir tane örnekle açıklayayım. galler belçika maçının ilk yarısının sonunda yanlış hatırlamıyorsam bale'in cılız bir şutu vardı. kontra atağa çıktı tek başına topu yaya kadar sürdü ve şut çekti. ayağına oturtsa tehlikeli olabilirdi. başındaki adam denayer'di. denayer ne yapmaya çalıştı onu anlayalım önce.

    kafasındaki teorik bilgiler akışa geçti. eğer basarsa çalım yiyebileceğinden korktu ve bale'e basmadı. bale'in alanı genişti çalım atabilirdi, yanlış bir karar değil.
    daha sonra olabildiğince bale'in solunu yani tehlike hunisinin içini kapatmaya çalıştı. amacı bale'i çizgiye itip hücum alanını kısıtlamaktı. bunu ona sorsanız böyle cevaplayamaz belki ama ona senelerce öğretilen bu. çok doğru bir bilgi aslında ama o pozisyonun özelinde yanlış. zira bale yeteri kadar içeride olduğundan biraz dışarı itildiğinde dahi şut şansı buldu.

    peki denayer yerinde beyninde çok daha fazla pozisyon olan biri ne yapabilirdi. bale'in sağını kapayabilirdi mesela. evet ona öğretilenlere aykırı bir kara olurdu ama zaten denayer'in araksında iki kişi vardı ve bale içeri döndüğü an önünü kapayabilirlerdi. bu anca deneyim ve bu deneyimin kaliteli işlenmesiyle olur. unutmayın stattan izlemek her zaman en iyisidir. ama televizyondan izlemekte saha içinden iyidir. zira ben denayer'in arkasındaki adamlar nasıl konuşlanmış görüyorum ama denayer görmüyor. ancak hissetmesi ve bilmesi gerekir. unutmayın 21 yaşında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın