resim
Hasan Gökhan Şaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 1545
    hasan'ın futbol bilgisi az görülebilir. bunlarla ilgili bir derdim yok ama maç önü yorumu anlaşılmıyor bununla ilgili derdim var. maç önü yorum yapmak zordur, elinizdeki verilere göre bir şey söylersiniz. ve maç bambaşka çıkabilir.

    neden?

    takım daha önce yapmadığı bir şey yapar, performansı pike vurur, yüksek seviyede gördüğünüz takım o gün iyi değildir vs vs... izlanda gümbür gümbür geliyordu ama biz bunı ingiltere maçından sonra gördük. çünkü kendi vatandaşları bile bu turnuvaya geldikleri için adamları kahraman ilan ettiler. izlanda'nın buraya gelmesi de, gruptan çıkması da, turu geçmesi de rüştünü ispat etme işi. yani beklenmeyenin oluşu.

    bakın ben izlanda'yı bilmem. yorumcular bilecek işleri bu. taaa eleme gruplarında izlanda kim yaaa demeyi eleştiriyorum, o başka bir şey. vr ya hasan yanlış yapmadı da demiyorum. sadece hasan'ın yaptığı hata anlaşılabilir bir hata onu demek istiyorum. asıl maç sonu yorumşarına bakmak lazın. bir adam ne kadar o oyundan anlıyor anlamak için yapılması gereken bu. izlanda tempo düşürmüyorken "izlanda tempo düşürüyor." diyor mu. ne kadar klışe laflarla yüzeysel eleştriyor. ne kadar tabela yorumculuğu yapıyor. önemli olan bu.

    kaan kural'ın tahminlerine bakın. genelde çıkmaz. bunun başlıca sebebi o güne kadar verilen verilerle yorum yaparken, yorumladığı takım daha farklı verilerle cevap veriri. çünkü spor matematik değil.

    edit: şu anlaşılmasın hasan'ın futbol görüşü hakkında düşüncemi yazma niyetim ve ya kaan kural'ın basketbol bilgisiyle karşılaştırdığım yok. derdim şu bir tahminden öte o tahmini hangi temelle yaptığı önemli. buna bakmak önemli.

    edit: bu entry'nin en ofsaytlara gireceğini hiç tahmin etmezdim. a dostlar ben hasan'ı savunmuyorum. hatta hasan'ın futbol görüşü hakkında fikrimi bile beyan etmedim bu entryde. dediğim hasan dışında bir şey. anlattığım konu şu. bu tarz hatalarla değil, genel manada bir sporu yorumlayış biçimiyle birisini yargılayın. daha verimli olursunuz. örneğin izlanda-ingiltere maçında izlanda tempoyu düşürmek gibi bir derdi yokken, sırf önde diye "izlanda tabi tempoyu düşürmeye çalışıyor." diyen lig tv spikerinin sığlığı bir şeydir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın