resim
Tomáš Rosický
Görev:Sportif Direktör
Takım:Sparta Prag
Yaş:43
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 242
    euro 2004'teki o muhteşem çek cumhuriyeti milli takımının göz bebeğiydi. o kadar büyük futbolcunun arasında ışıl ışıl parlıyordu. kral hoca karel brückner yönetimindeki o takımın kadrosunda kimler yoktu ki: gencecik bir petr cech, görev adamı galasek, milan'ın rotasyon adamlarından jankulovski, liverpool'lu smicer, en olgun dönemindeki poborsky, türünün tek örneği dev forvet koller, ujfa reyiz, mazi kalbimde yaradır marek heinz, pembe panterimiz baros ve en nihayetinde gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan "sarı öfke" pavel nedved. önüne geleni çatır çutur deviren çekler -bilhassa hollanda'yı devirdikleri maç bambaşkadır- otto rehagel'in o zalım yunanlılarına elendiğinde şok geçirmiştim. o futbolun karşılığı kesinlikle kupa olmalıydı ama mukadderat. o müstesna jenerasyondan emekli olanlar oldu, formdan düşenler oldu derken daha da aynı futbolu göremedik çeklerden. neyse, ayrıyeten incelemek lazım o takımı ve turnuvayı da işte ta o zamandan beri muhabbet beslediğim bir futbolcudur rosicky. fifa 2005'te her kariyer yapışımda gider dortmunt'tan parası neyse bayılıp alır, kadroyu da onun üstüne kurardım. sonra oyun stiline cuk oturacağını düşündüğüm arsenal'a gitti. oynadığında hep dört dörtlük oynadı oynamasına lakin o da kronik sakatlardandı. şu tabloya bakıp da bu adamı bu kadar az izleyebildiğimiz için üzülmemek elde mi:

    https://i.hizliresim.com/jnQd5n.png

    ki bu kadar çok sakatlık geçirmesine rağmen arsene wenger'in 10 senedir kadroda bir şekilde tutmasından bile* ne büyük yetenek olduğu belli oluyor. o 10 senelik dilimde bizimle de sık sık adı geçti. yani o da "uçağı bir türlü inemeyengiller"den. dünkü hırvatistan-çek cumhuriyeti maçında kaptan olarak sahadaydı. o 2004'teki beybi feys rosciky gitmiş, avurtları çökük ihtiyar bir rosicky gelmiş. yalnız futbolculuğu halen on numara. attıkları ilk golde yaptığı o ortayı kaç aktif futbolcu yapabiliyor ki:

    https://streamable.com/ofwe

    yalnız maç esnasında gene sakatlanmış. türkiye maçında yokmuş. life is a bitch diye boşuna dememiş gavurlar... kimisine yetenek verip sağlık vermiyor, kimilerine de sağlık verip yetenek vermiyor. hey gidinin rosciky'si...
App Store'dan indirin Google Play'den alın