• 8
    aklıma hep 2014'teki ispanya-hollanda maçı geliyor. maça 5-3-2 taktiğiyle çıkıp 5 gol birden atan hollanda, ağır pique'ye karşı adeta kariyer maçını oynayan van persie-robben ikilisi, sneijder'in öldürücü pasları... bilmiyorum belki biz de bu taktiği denemeliyiz.

    bizim 4-2-3-1 taktiğiyle bu maçı berabere bitirmemiz bile bir mucize olur çünkü rakibe kontratak tehdidinde bulunabilecek bir kanat oyuncumuz yok. emre mor topu aldığı zaman çok süratli ve durdurulamaz biçimde ilerliyor ama bitiriciliği hiç yok, tamamen doğaçlama takılıyor. arda çok yavaş ve formsuz, volkan şen'de oyun zekası diye bir şey yok. ancak olcay ve yunus mallı akıllıca kontratak hücumu yapabilir ama onlar da fiziksel olarak çok zayıflar. muhtemelen maç squash oyununa dönecek, rakip yarısahaya geçer geçmez topu kaptırıp tekrar atak yiyeceğiz.

    ben fatih terim'in yerinde olsam ispanya-hollanda maçını baştan sona iki üç kez izlerdim. ispanya bize karşı da aynı stoper ikilisiyle oynayacak, onların önünde yine sergio busquets olacak, yine 4-1-2-3 dizilişiyle sahaya çıkacak. evet bizim takımda bir van persie yok, bir robben yok ama bu taktiği yine de bir düşünmek lazım bence. defansa 5 adamı dizdikten sonra sneijder'in rolünde arda'yı, forvet ikilisi olarak da burak ve cenk'i düşünebiliriz. burak'ın yerine olcay'ı da düşünebiliriz, second striker rolünü oynayabilecek kadar zeki bir futbolcu. her neyse fantazilerimi bir kenara bırakıp sizi o meşum maçla başbaşa bırakıyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=_or3CWrXzrw
    http://www.transfermarkt.com.tr/...spielbericht/2384330
App Store'dan indirin Google Play'den alın