16:00 Parc Des Princes
0 - 1
  • 129
    çok şanslı olduğumuz maç. rezalettik. hem taktik olarak hem oyuncu olarak.

    hakan çalhanoğlu'nun kanatta oynaması saçmalık. hazırlık maçlarında hatta elemelerdeki maçlarda da belliydi bu. sınırlı bir alanda oynayan oyun içi devamlılığı az olan ve anlık patlamalarla skor üreten ürettiren bir oyuncuyu orta sahanın sağına alıp hem git gel yapmasını hem tempolu oynamasını çalımlarla oyunu açmasını beklemek saçmalık. hakan'ı tehlike bölgesinden uzaklaştırmak için acayip çaba harcaması gereken hırvatistan'a gerek yok kanka biz uzaklaştırıp etkisizleştiriyoruz zaten rahat olun dedik. hakan'ı tehlikeli bölgeye koyacaksın serbest olacak. ani bir hareketle gol/asist katkısı yapacak.

    arda konusuna girersem hakaretsiz çıkmam.

    caner hem defans konusunda eksik hem formsuz hem fener'de kadro dışı olduğundan maç eksiği var. kendine de bakmamış. üzerine yalnız kaldı. üzerine bir de karşısında dünyanın en iyi sağ beklerinden srna da sürekli bindirince sol taraf çöktü.

    mandzukic formsuz olduğundan ve kötü bir maç çıkardığından mehmet topal'la hakan hatasız göründü ama onlara güvenemiyorum ben.

    ozan herkesin malumu.

    oğuzhan istikrarsız yetenekli biri zaten. öyle yıldız falan değil. düşük seviyede kendini daha çok gösteriyor. beşiktaş'ın avrupa maçlarında da hatırlarsınız performanslarını zaten. hırvatistan'ın orta saha merkezi bizden 3 gömlek falan iyi. modric - rakitic nerdee selçuk - oğuzhan nerde...

    selçuk casper'ın orta doğu versiyonuydu.

    gökhan gönül bence takımın en iyisiydi. takımın en iyisini puanlasan 6/10 ancak olur öyle bir maç çıkardık.

    cenk'e top atamadık zaten ama attıklarımızı da iyi değerlendiremedi. ceza sahası golcüsü zaten. pozisyon hazırlamadıkça bir şey yapmayacak.

    burak'ı hiç özlememişim. yine aynı burak'tı. orta sahayı toparlamadan burak'ı almak hataydı.

    volkan babacan ne iyi ne kötü. golü kurtarabilirdi ama kurtarsa iyi kurtarış olurdu. elinin altından biraz garip sekerek geçti. şanssızdı golde. zaten takım yanarken saçını tarayan bir ozan tufan var takımda.

    emre takıma dinamizm kattı. fazla heyecanlıydı, normal de zaten. plan yok düzen yok al kurtar lan diye attık oyuna. bu şartlarda daha iyisi zor zaten.

    volkan şen'e çöp deyince kızıyorsunuz. çöp seviyedeki ligde bir şeyler yapınca yine büyük yetenek genç yıldız dersiniz. üst seviyede 5-6 maçta 1 kere iyi oynar
    bizim yalaka ortamda yıldız olur. bu maçtaki gibi rezalet ötesi oyunu unutulur. bu maçtaki arda'dan daha kötü olmayı başardı ayakta alkışlıyorum kendisini.

    ayrıca bu mağlubiyete şaşıranlara ben daha çok şaşırıyorum. dandik takımlara karşı bir şeyler yapan adamları bir halt sanıp kadromuzu iyi zannediyoruz. bizim gerçekten iyi olan oyuncu sayımız maksimum 2-3. onlar da hem formsuz hem biz taktik olarak çok yanlış kullanıyoruz. geri kalanlar 5-6 tane dengesiz ve iyi oynama ihtimali düşük olan, yüksek performans gösterme potansiyelli dengesizlerden, 3-4 tane vasatı aşamayacak en iyi ihtimalde sırıtmayacak oyuncu ve geri kalan çöplerden oluşuyor milli takım.

    hırvatistan'da srna, rakitic, modric, mandzukic(çok formsuz olsa da) çok üst düzey oyuncular. bizim çakma yıldızlara benzemezler. bunun yanında 2-3 iyi oyuncuları daha var yıldız olmasa da. perisic hariç de dengesiz oyuncusu yok. geri kalan 4-5 oyuncusu da ortalama ve kötü oyuncular. bizim tek şansımız zaten savunmada kadro olarak kötü olan hırvatistan'ın vasat taraflarından faydalanmaktı.

    maçın 1-0 bitmesi mucize. direkten dönen toplar, boş kaleye kaçanlar, önünden geçen topa dokunamamalar, en formsuz durumunda olan mandzukic, gol anlarında sapıtan perisic falan hakikaten çok şanssızlardı. bu maç en az 3-0 bitmeliydi ki bence takım dağılmaya o kadar meyilliydi ki bu kaçan acayip pozisyonlardan bir tanesi bile gol olsa takım tamamen dağılacaktı. hayatımda gördüğüm en farklı 1-0'lardan biriydi.

    maç öncesi de zaten hırvatistan bizden daha yetenekli ve aklı başında bir kadroydu. hem maç özelinde hem genel olarak hırvatistan çok daha hak ediyordu. en azından bir planları var adamların. modric falan öyle yea ben real oyuncusuyum(hem de düzenli 11) ipimle kuşağım modunda takılmıyor. maçta en çok mücadele eden oyuncu modric'ti. önce oyun karakteri olarak adam olmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın