• 1253
    kimse kusura bakmasın ama kolej takımı havası yakalamaya çalışırken düz lise havası yakalamış takımdır. fatih terim'in kafasındaki bazı şeyleri anlıyorum ama bazı şeyleri anlatsa dahi anlayacağımı sanmıyorum.

    genel olarak ft'nin kafasında belli bir şablon (oyuncu ismi olarak) var ve hepimiz anormal işler olmadıktan sonra bu şablonun değişmeyeceğini biliyoruz. bunu da eleştirmek için söylemiyorum; bana da euro 2016 kadrosu kur desen 23 kişide 4-5 oyuncu farklı olurdu zaten. ancak;

    1) bu ömer toprak neden kadroda değil? hadi bir kere restleştiniz ama şu an neden değil yarım ağzı bırakıp birinin çıkıp, en iyi faal türk stoperin neden milli takım ile fransa'da olmadığını net olarak açıklaması lazım.

    2) ömer toprak ft tribine takıldı diyelim. ya arkadaş bu semih kaya neden milli takımda? biz burada galatasaray taraftarı olarak "ooo semih oynuyorsa karşı takımın en az bir golü var" derken bizim göremediğimiz ne görüldü semih'te? geçen okudum biri formaya hakaret olurdu demiş ama bu sezon performansı ile yalçın ayhan dediğimiz adam semih'ten net fazla haketti o formayı.

    3) dünkü kadroya bakalım.

    volkan babacan - gökhan gönül (kafası transferde, son maçlarda oynamadı) mehmet topal (sözleşmesi sıkıntılı idi, stoper değil) - hakan balta (devşirme lafı doğru olmadığı ve kendisi sol bek halinden daha iyi stoper olduğundan sıkıntı yok) - caner erkin (son dönem kadro dışı idi, oynamadı) - ozan tufan (kariyerinin çıkış noktası tosic'in karısına ettiği laflar nedeniyle twitter fenomeni olması olan, bildiğin benden şişman topçu. fenerbahçe'de yedek) - selçuk inan (sezon performansı tartışılır ama sorun şu ki orada ondan iyisi malesef yok; maçlarda da oynadı) oğuzan özyakup (dün oynayamamış olsa da doğru tercihti) - arda turan (maçtan çok reklamda oynadı, zaten ilk 6 ay cezadan dolayı forma giyemedi ama sonrasında bulduğu şansları değerlendiremedi) - hakan çalhanoğlu - cenk tosun (beşiktaş'ın yedek forveti. lafım yok en iyi forvetimiz kendisi şu an)

    özetle baktığımızda takımda ilk 11 çıkan oyuncuların en az 4 tanesi banko yedek; 2 tanesi ise sezonun son döneminde doğru düzgün forma giymemiş ( gönül- caner) adamlar. caner temposunu ve hızını kaybetmiş, gökhan bitik oynayınca ve bunlar topu orta sahaya atmak yerine kanada uzun atınca 0 etkinlik ile tamamladık maçı.

    4) bir de ne noktada olduğumuzu iyi tahlil etmemiz lazım. basına bakıyorum, insanlar ile konuşuyorum kazanmamak çok anormal gibi bir algı ile karşılaşıyorum. arkadaş karşı takıma bakıyoruz, modric (real madrid), rakitic (barcelona; ardanın yedeklediği adam), perisic (inter), brozovic (inter), mandzukic (juventus) ve 34 yaşında olmasına rağmen dün kanadını kapayabilen tank gibi defans darijo srna gibi adamları olan bir takımı evire çevire yeneceğimiz konuşuluyor. oynadıkları takımlardan bağımsız olarak adamların performansına bir bakın ya nasıl "evire çevire" yenersin bu takımı?

    4) şu gerçeği kabul etmek lazım ki ittire kaktıra bu turnuvaya, bugünlere geldik. herkesin grubun en kek takımı dediği çekleri eleme gruplarında 2 maçta da yenemedik falan. eleştirmeyip arnavutluk gibi düşünelim. bayrak falan orda bak eyfel kırmızı beyaz oldu dün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın