resim
Kazım Ersun Yanal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 1047
    sosyal zekası düşük olduğu için iyi bir teknik direktör olmasına rağmen üst düzey takımları çalıştıramıyor.

    sosyal ilişkilerden birazcık çaksaydı, milli takımı çalıştırırken hakan şükür'ü çağırmamak gibi bir aptallık yapmazdı. çağır, yine oynatma. sonradan oyuna sok ya da devre arası oyundan çıkar, bir yandan da medyaya sürekli hakan'ı öven beyanatlar ver. deli misin de koskoca galatasaray camiasını karşına alıyorsun? aldın da ne oldu, altı ay sonra kovdular. bundan sonra çok büyük bir mucizeye imza atmadıkça bir daha milli takımı çalıştıramayacak.

    aynı hatayı fenerbahçe'nin başındayken de yaptı. senin takımın şampiyon olmuş ama ligin en yaşlı kadrosuna sahip, sen bu yaşlı takım form tutsun diye kampı erken başlatmak istiyorsun. ama futbolcuların "biz şampiyon takımız, niye sezonu bu kadar erken açıyoruz" diye başkana gidip kamp tarihini erteletiyor. futbolcuların büyük çoğunluğu bu görüşte olduğuna göre bu konuda geri adım atman lazım, "tamam kamp geç başlasın ama her gün çift antrenman yapacağız, madem öyle pestilinizi çıkaracağım" de geç işte. hiçbir lider, emrindeki elemanlarına zorla bir şey yaptıramaz. sen oyuncularını zorla erkenden kampa soksan, başka şeyden isyan ederler, yine sözünü dinlemezler. iyi bir lider her zaman altındakilerle uyum içinde olur.

    ersun yanal ne yaptı? "ne zaman istiyorsanız o zaman gelin antrenmana, çok sikimde de değil" deyip rest çekti. sonra aziz'le de kavga edip istifa etti. şimdi aziz ölmediği müddetçe fenerbahçe'ye adımını bile atamayacak. galatasaray ve milli takım defterini de 2004'te kapatmıştı. beşiktaş da yüz vermeyince elinde kala kala trabzonspor kaldı. gitsin tribüne bayrak direği sokan taraftarlarla, mafya bozması yöneticilerle boğuşsun şimdi. en fazla bir buçuk-iki sene içinde oradan da banko ayrılacak zaten. herif istikrar kavramına tepki olarak doğmuş.

    "bükülmeyen dal kırılır" diye bir laf var, bu adam için cuk oturuyor bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın