• 46
    doğru düzgün yaşama amacı olmayan yazar.
    kendi ifadesiyle 3 aylık bekleyişin sonunda yazabildiği en zekice şey şu:
    (bkz: #1974191)
    insan 3 aydır bir şey söylemek için yanıp tutuşuyorsa, söyleyeceklerini mükemmelleştirmeye çalışır. ama söz konusu entrydeki en zekice kısım "hendekspor" kısmı.
    koca devran dönüyor. tek bir gezegenden bahsetmiyoruz. elin amerikalısı kuyruklu yıldızdan maden çıkarmaya çalışıyor, bir diğer elin gavuru anne karnındaki bebeğin hastalığını tedavi etmenin yollarını arıyor, ülkenin doğu-batı farketmeksizin taşralarının çoğunda eşek skilirken biz birbirimizden nefret etmeye fırsat buluyoruz. hal böyle olunca övünebileceğimiz şeylerin sayısı öyle azalıyor ki, anlı şanlı milletimiz bunca yıllık köklü tarihinin de katkısıyla avrupa kupası'na katılarak bize övünecek yeni bir şey veriyor. matbaa bile bu topraklara 300 yıl kadar geç gelmiş. dönemin en önemli teknolojisi belki de. övünebileceğin tarihi bile ya elin avrupalısından, ya çin kaynaklarından öğrenmişsin orhun kitabeleri hariç. ya da millet cayır cayır binlerce kitap basarken, parşömene pıt pıt mürekkepele yazılmış belgelerle tutabilmişsin bu şanlı tarihi. bizans gözcüsünün karadan yürütülen onlarca gemiyi görememesi kadar vahim bir durumu, sakalımızın kesilince daha gür çıkabileceğini arşivleyebilmişiz biz övünebildiğimiz anlı şanlı tarihimizle.

    adam 3 aydır tek bir şeyi söylemek için yaşamış resmen. 3 aylık tatili bitince koşa koşa gelmiş, aylar evvel kapanmış bir konu üzerine konuşmuş. çooook yüksek ihtimalle bu süreçte düşündüğü sayılı şeylerden biri bu olmuş. dile getirecek değerli bir düşüncesi olmayanların klasik davranışıdır kin tutmak. kin tut birader sen. böyle böyle güzelleşiyor dünya. bir ırkı, bir milleti aşağılamanın savunulacak bir yanı yok. insanları kültürel farklılıklara veya beşeri haritalara göre ayırmanın bize ne kazandırdığı ortada. adam avrupa şampiyonası'nı bile el nino'ya laf çarpmak için beklemiş. bence kendisine bir amaç verdiği için el nino'ya teşekkür borçlu. daha güzel bir amaç bulabilmesi dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın