• 431
    zevkler ve renkler dışında bir de gerçekleri gözetmesi gereken firma. türkiye milli takımını örümcek adam görünümüne çevirdiler sağolsunlar, ki ben bunda fatih terim'in de parmağı olduğunu düşünüyorum. kendisi formalarla oynamayı çok sever (gs'nin 2000 yılındaki çubuklu formasını isteyen de kendisiydi).

    bu tarz durumlarda kimsenin söz hakkı olamaz, gerçekler ve gelenekler vardır. türkiye milli takımı forması göğsünde ay yıldızlı bant olan kırmızı beyaz formadır. yaptıkları formaları gençlerbirliği, eskişehir, gaziantep gayet rahat giyebilir ama türk milli takımı giyemez. milli takımın iki tip forması vardır, kırmızı ve beyaz. turkuaz da olamaz. bu bizim geleneğimizdir ve forma değiştirilmez. formayı beğenebilirsin, bence de güzel forma ancak bu forma türk milli takımı forması değildir.

    aynı şekilde kulüp takımlarının da forma geleneği ana forma üzerinden yürür ve değiştirilemez. aynı anayasanın ilk üç maddesi gibi değiştirilmesi teklif dahi edilemez. galatasaray'ın forması parçalıdır, kalp tarafındaki parça kırmızı olmak kaydıyla kollar ve sırt zırt şekilde sarı ve kırmızı olarak gider. şortu beyaz, konç kırmızıdır. kural budur. taraftarların ana forma hususunda geleneklerine bağlı olması gerekir.

    örneğin liverpool'a hiçbir firma kolları beyaz olan, beyaz şortlu bir forma giydiremez. veya manu'yu kırmızı forma, şort ve konç ile göremezsiniz. yıkarlar o formayı yapanı da, kombinasyonu yapanı da. real madrid tamamı beyaz kombinasyon yapar, villareal full sarıdır.

    bizim gibi parçalı giyen takımlar blackburn rovers ve genoa gibi takımlara bakıyorum, her sene tam parçalı giyiyorlar. demek ki ufak değişikliklerle tam parçalı yapılabilir. türkiye'de forma kültürü en gelişmiş takım olan fenerbahçeye bakın, her sene çubuklu çıkarıyor adamlar. son zamanlarda ise adidas ile gayet iyi işler çıkarıyorlar.

    efendim şu nike'ye bakıyoruz, formamızın her tarafını mundar ediyorlar. ilk senelerde parçalıya benzer bir şeyler yapsalar da, üç parçalı ve kollarıyla aynı renkte olan parçalıyla formanın içine ettiler derken etrafta fotoları dönen, ki gerçek gibi görünen bu formalarla iyice sıçtılar.

    bu ne lan göt, adam gibi klasik parçalı çıkarsanıza, uzaya adam mı gönderiyoruz.

    ayrıca, şu lafı söyleyenlerin de ağzına terlikle vurunuz: "her sene üç forma çıkıyor, birini beğenmezsen diğerini alırsın". sen adam gibi parçalı yap, önce onu alayım sonra ne alırsan al.

    bir genoa kadar olamıyoruz, bu derece forma kültüründen yoksun bir takımız. sonra da biz büyük takımız reröererö.
App Store'dan indirin Google Play'den alın