• 318
    milli takımımızın, 12 haziran'da parc de princesde hırvatistan ile oynayacağı maç ile başlayacağı 15.si düzenlenen turnuva. büyük heyecanın başlamasına ise sadece 4 gün kaldı. bu turnuva'da takımımızın nihai 23 kişilik kadrosu ve forma numaraları şu şekilde;

    1-volkan babacan medipol başakşehir
    2-semih kaya galatasaray
    3-hakan balta galatasaray
    4-ahmet çalık gençlerbirliği
    5-nuri şahin borussia dortmund
    6-hakan çalhanoğlu bayer leverkusen
    7-gökhan gönül kulüpsüz
    8-selçuk inan galatasaray
    9-cenk tosun beşiktaş
    10-arda turan barcelona
    11-olcay şahan beşiktaş
    12-onur kıvrak trabzonspor
    13-ismail köybaşı beşiktaş
    14-oğuzhan özyakup beşiktaş
    15-mehmet topal kulüpsüz
    16-ozan tufan fenerbahçe
    17-burak yılmaz beijing guoan
    18-caner erkin fc internazionale
    19-yunus mallı fsv mainz 05
    20-volkan şen fenerbahçe
    21-emre morfc nordsjælland
    22-şener özbayraklı fenerbahçe
    23-harun tekin bursaspor

    son yıllar ve turnuvalarda alışık olmadığımız üzere bu sene milli takımın lokomotifi galatasarayımız değil, sadece 3 oyuncumuz var. fenerbahçe ise bursaspor çıkışlı 3 oyuncu gönderiyor. çiçeği burnunda lejyoner caner ve sözleşmeleri sona eren mehmet topal ve gökhan gönül ise 2015-2016 sezonunda sarı lacivertli formayı giydi ve onları da sayarsak 6 temsilcileri var. naftalin kokulu şampiyon beşiktaş ise; 4 futbolcu gönderdi. ligimizinden 4 takım ise birer futbolcu ile temsil edilecek; başakşehir, trabzonspor, gençlerbirliği ve bursaspor. 6 tane de lejyoner futbolcumuz var.

    daha önce avrupa şampiyonası deneyimi yaşamış hatta büyük turnuva görmüş sadece balta, topal ve arda olmak üzere (ki galatasaray zamanlarına denk gelir) 3 futbolcumuz var, ve euro 2008 deneyimlerini muhakkak bu ekibe de yansıtacaklardır. ilginç olanı ise, bu 3 oyuncumuz da o turnuvada aktif rol oynamışlardı ve yine ilk 11'in değişilmez isimleri olacaklar. hatta bir tık öteye götürürsek; mehmet topal asıl mevkisi olan orta sahada olarak değil, 25 haziran 2008 türkiye almanya maçında bıraktığı yerden, yani stoper pozisyonundan devam edecek.
    bir çok farklı görüş bulunan bu karar umarız takımımızı çok olumlu etkiler.

    bir diğer not ise; 8 tane futbolcumuz futbolu tabir-i caizse yurt dışında öğrendi. işte bu da futbolumuzdaki altyapı eksikliğini gözler önüne seriyor. volkan şen, harun, ozan tufan altyapısı ile ünlü bursa çıkışlı. arda ve semih ise şimdilerde çok verimli olmayan takımımızın altyapısından bildiğiniz gibi. (ayrıca, bursa şeneri, biz topalı, fenerbahçe de gökhanı futbol piyasasına sunduk diyebiliriz)

    dikkatimi çeken bir husus da şu; euro 2000'de mustafa denizli çoğunluğu galatasaraylı oyunculardan kurulu kadro ile çeyrek final oynadı, 2002 dünya kupasında ise şenol güneş 3.lüğü yine aynı formülle elde etti. demem odur ki, genelde parlattığı oyuncuları şampiyonalarda diğer teknik adamlara destek olan fatih terim için bu turnuvada roller değişiyor ve belkide şenol güneş ile alacağı başarılar neticesinde ödeşecek. euro 2016 kadrosunda güneş'in parlattığı; 10 oyuncu var. (oğuzhan, cenk, ismail, olcay, ozan, şener, harun, burak, selçuk ve onur) tabii ersun yanal'ı da özellikle manisa günlerinden desteği ile unutmamak gerekir. (hakan, arda, caner). son olarak da hakkını yemeyelim, fatih terim yine radikal bir kararla, hepimizi çok heyecanlandıran emre mor'u kadroya dahil etti. belki de bu çocuk gelecek yıllarda uluslararası starımız arda'yı geride bırakacak. ne yalan söyliyeylim, en çoo konuşulacak futbolcumuz olacak gibi bir his var içimde euro 2016 için.

    giriş-gelişme sonrası, sonuca gelirsek; 54 dünya kupasını sonrası, katıldığımız tüm turnuvalarda başarı grafiğimiz artarak devam etti;

    euro 96 (0 gol 0 puan)
    euro 2000 (çeyrek final)
    world cup 2002 (dünya 3.lüğü)
    euro 2008 (rusya ile beraber avrupa 3.lüğü)
    ne dersiniz siz de bu turnuvada yine grafiği yukarı doğru çıkarabilir miyiz?

    haydı çocuklar, haydi fatih hoca. kalbimiz dualarımız sizinle.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın