• 128
    futbol asla futbol değildir demişler ya ben de bu aforizmadan kurtulup bakamıyorum spora ve futbola. bir yandan imreniyorum avrupa medeniyetine bir yandan kirli yüzlerini bu başarı hikayesinden ayımak etik gelmiyor. dolayısıyla sömürgeci ingiliz milli takımını desteklemeyi tıpkı fransız milli takımını desteklemek gibi yakışıksız buluyorum bir yandan. ama öbür yandan yıllardır başarısız olmaları hasebiyle oluşan ezik görüntüleri, premier ligi yakın takip etmenin getirdiği bir yakınlık hissi ile de birleşince bu takıma karşı 2016 avrupa şampiyonası öncesi karmaşık duygular içindeyim açıkçası. kazansınlar ama sevinmesinler, kaybetsinler hem de vardy-alli-kane vb. üzülmesin istiyorum. acı olan galiba bedensel köleliğin artık önemini yitirdiği bir dönemde zihinlerimiz böylece sömürgeleştiriliyor.

    2 haziran 2016 tarihli wembley'de oynanan potekiz hazırlık maçının ilk yarısını takip etme fırsatım oldu. başlangıç planları bu şekilde idi:

    ----------------------hart--------------------

    walker------cahill-------smalling------rose
    ---------------------dier----------------------
    ---------milner--------------alli--------------
    -------------------rooney--------------------
    -------kane--------------------vardy--------

    portekiz gibi ciddi bir rakip karşısında kadroları ve planlarının as plan olduğunu düşünüyorum tottenham iskeleti üzerine kurulmuş bu takım gerçekten hiç de hazır bir görüntü vermedi. önde ve hücum ederek oynamaya çalışıyorlar. bunun için çok uygun 2 bekleri var ama stoperler ağır. smalling'in yerine everton'lu stones denenebilirdi burada. orta sahaları büyük takımlara karşı fazla yumuşak. kane ve vardy'i birbirlerine çok uzak kanat forvet gibi kullanmak çok işleyen bir plan olmadı. zaten ikisinin bir arada olması da çok makul gözükmüyor. kane daha teknik olsa da birbirlerine çok benziyorlar ve herhangi birisinin takımlarında rahatlıkla ve fazlasıyla yaptıkları iş için 2 kişi istihdam etmek gereksiz. oyunun ağırlık merkezini ileriye taşıdıkça vardy'nin performansının düşeceği ortada. aslında nispeten kane için de geçerli bu durum. üstelik kanatsız orta saha formatında kane ve vardy çok fazla geri koşmak zorunda kalacaklar bu da yanlış bir hamle bana göre.

    oysa ağır stoperli bir takım olarak daha klasik ve beraberliğe çıkmış bir görüntüde ilk 60 dakika kane veya sturridge son dakikalarda yorulmış rakibe son darbeyi indirmek için kenarda bekleyen vardy ile çok daha sonuç odaklı bir takım üretilbilirdi diye düşünüyorum.

    --------------------------hart-------------------------

    walker------cahill--------stones/smallign------rose

    ---------henderson/barkley---------dier------------

    -sterling----------------rooney----------------alli----

    ------------------kane/sturridge(vardy)--------------

    oyunun ağırlık merkezinin biraz geride olduğu, beklerin hücumu yine fazlaca düşündüğü, daha fazla top kapabilen, kaptığı topları henderson ve rooney ile uzun ve isabetli oynayabilecek, sterling'in sık sık kanat değiştirdiği, alli'nin forveti desteklediği, kenarda vardy, milner, lallana gibi alternatiflerin olduğu bir kadro daha kolay sonuca giderdi diye düşünüyorum.

    futbol hızlandı ve daha da hızlı olmalısınız fark yaratmak için, elde harika bir malzeme var bu oyun için ayrıca sezon boyunca roy amcanın gözlerinin önünde bu konuda ilham verici leicester ve tottenham takımları vardı. biraz esinlenebilse farklı işler yapabilirler aslında ama pek öyle olacak gibi durmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın