• 232
    ülke futbolunun devrimine olan katkıları yadsınamaz. takım çalıştırmayı nerdeyse hiç düşünmeyen derwall'i ilk görüşmede etkileyen ve ikna eden isimdir kendisi. zira iyi derece fransızca ve almanca konuşmaktadır. fakat kendisinin futbolun içinde bulunduğu yıllarla günümüz futbolu arasında dağlar kadar fark var. günümüz futbol ortamına entegre olabileceğini zannetmiyorum. yalman zamanında henüz bosman yoktu, oyuncular boş mukaveleye imza atardı. bugün menajeri bile parasını almadan oyuncu imza atmıyor.

    diğer bir konu ise; 1 yıl önce yarsuvad ile başkanlık yarışına girmiş olmasına rağmen bugün özbek'in altında çalışacak olması. bu da demek oluyor ki genel kurul! özbek'in devam etmesinden yana. ya da daha doğru olan şey; halihazırda hiç kimsenin bu ortamda başkan olmak istememesi ve başkanlığın dursun özbek'e kadar düşmesi. galatasaray'ın abileri bu süreci özbek'le geçmek istiyor. özellikle 2011 sonrası tekrardan çok büyük olma hayallerine kapılan taraftarın dizginlenmesi gerek. zira lise yönetemeyeceği kadar büyük bir galatasaray'ı istemez.

    garip bir kısır döngüye girdik. yeni ve ileriye dönük genç isimler çıkarmak yerine sürekli geriye doğru dönüyoruz.

    bundan 30 yıl önce uzun vadeli galatasaray devrimini gerçekleştiren isimlerden biri olan alp yalman'ın bugün galatasaray'da uzun vadeli bir hareket gerçekleştirmesini oldukça güç ve hatta imkansız görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın