resim
Nicolas Robert Christian Lombaerts
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:KAA Gent
Yaş:39
Uyruk:Belçika
  • 6
    'bütün kelimeleri bilmiyorum ve çokça hata yapıyorum. ancak iletişim kurabiliyorum ve hata yapmaktan çekinmiyor ve korkmuyorum, önemli olan şey de bu. bir cümleyi doğru bir dilbilgisi ile konuşuyor olabilirsiniz, ancak bir sonraki cümlede hata da yapabilirsiniz. benim rusçam mükemmel değil ancak ortak bir dil buldum. ortaokuldayken yunanca dersleri görmüştüm ve bu yüzden farklı alfabelere karşı alışkınım. hızlıca kiril alfabesini öğrendim ve her şeyin bundan sonra daha kolay olacağına inandım. sakatlandığım zamanda belçika'ya bir süreliğine dönmüştüm ve bu arada hiç rusça alıştırma yapmamıştım. buraya geldiğimin dördüncü yılında; 'işte buradayım ve insanlarla bir şeyler paylaşabilecek kadar rusça biliyorum, mücadeleye devam edeceğim!' demiştim.

    italya, fransa, portekiz ve ispanya gibi ülkelerde antrenör genellikle ülkesinin dilini konuşur, buralarda başka bir seçenek yoktur, oralarda öğrenmek zorundasın. zenit uzun zamandır birçok dilin tercümanına sahip ve rusça öğrenmek pek bir zorunluluk olmuyor. misal, hulk'a iki adet portekizce ve ingilizce bilen kişisel tercümanı eşlik ediyor. bu onun gibiler için anlaşılabilir bir durum, buradaki enerjisini ve zamanını dil öğrenmek için harcamıyor. hiçkimse ne zaman nereye gitmek zorunda olacağını bilmeyebilir. eğer oyuncular buraya gelirlerse rusça öğrenebilir. bu gerçek, bakın ben yaşayan bir örneğim.

    rusya'ya gelen herkes, özellikle st. petersburg, çok hoşnut kalıyorlar. avrupalıların ekseriyeti rusya'nın soğuk iklime ve soğuk insanlara sahip olduklarını düşünüyorlar. ben ve eşim, bu yanlış kanıyı gidermek için uğraştık ve insanlara şehir ve ülke insanı hakkında, buralara gidebileceklerinden bahsettik. ben yalnızca bir futbolcu veya çevirmen değilim, aynı zamanda bir gezgin ve rehberim de!

    dünya kupası ve konfederasyon kupası için rusya'ya geleceklere söylemek istediğim şey şu, rusça öğrenin. ilk başta çok ilginç ve eğlenceli bir dil olduğunu öğreneceksiniz. en azından 'merhaba, iyi günler, tamam' (здравствуйте, хорошего дня, хорошо) gibi basit kelimeleri onlara karşı söylerseniz çok hoşnut kalacaklar ve size karşı oldukça misafirperver olup size yardımcı olacaklardır.'

    belçikalı oyuncu fransızca, almanca, ingilizce, italyanca ve rusça gibi 5 farklı dili konuşabiliyormuş. bu röportajı da zenit'in internet sitesine rusça olarak vermiş.

    arkadaşı tebrik etmek lazım. zira bizim kekeler 5-6 sene kalıyor, 'en büyük x'ten başka bir şey bilmiyor. aynı durum türkler için de geçerli, takımında bir sürü yabancı oyuncu, yabancı antrenör çalışıyor, 5 kelimeden fazla ingilizce bilmiyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın