resim
Emre Mor
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:27
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 63
    18 yaşındaki bir oyuncuya son vuruşu kötü demek küçük bir çocuğa güzel konuşamıyor demek gibi bir şey. böyle süratlı ve çevik kenar oyuncuları kaleye hızlıca sokuldukları için 3. bölgede çok hızlı kararlar vermek zorundadırlar. haliyle genç yaşlarda üst seviye futbolda bunu yapmak o kadar kolay bir şey değil. sürekli oynamak, mental olarak gelişmek ve tecrübe kazanmak çok önemli. yani tamamen zamana bağlı bir şey. hiçbir zaman süper son vuruş yapamayabilirler ama zaman geçtikçe gelişir doğal olarak. ancak bu dediğim şey tamamen pozisyonla ilgili. mesela genç savunma oyuncuları da pozisyon alma ve sezgi gibi konularda eksiktir bunu zamanla öğrenirler. bu onların kötü oyuncu olduğunu falan göstermez.

    neyse ki önüne gelen scout ya da antrenör falan olamıyor yoksa düşünsenize dünyada futbolcu çıkmazdı heralde. :) sanki akşamki halı saha maçına çağırırmış gibi futbolcu değerlendirme huyuna hastayım. gençler için gelişim payını katmadan yorum yapılmaz.

    messi nasıl genç yaşta yapıyordu diyecek olan çıkarsa, ben de küçük yaşlarda koca adam gibi konuşmayı beceren çocuklar da oluyor diyebilirim. biri üstün zekalı oluyor öbürü de üstün yetenekli. çıkıyor yani arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın