• 63
    fbtv'nin görüntülerini izledim. her ne kadar çok açık bir şekilde tükürme eylemi gözükmese de (eylemi yapma hareketi var ama obradovic'in refleks göstermemesi şüphe doğuruyor) şunu açık ve peşin şekilde belirteyim.

    tüküren kim olursa olsun yaptığı terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. aması falan da yoktur. bunu bir kere kaydedelim.

    ayran ile tükrük arasında fark yoktur diyenlere katılmıyorum. o kişilere soruyorum. mecbur kalsanız yüzünüze tükürülmesini mi yoksa ayran sıçratılmasını mı tercih edersiniz? bu yapılan ayran sıçratmayı temize çıkarma gayreti değil, sadece bir gerçeği tesbit etmektir.

    fener yönetiminin bu olayı eleştirme hakkı yoktur diyorum. çünkü onlar çok daha ağır hakaretler yapmış, çok daha ağır suç işlemişlerdir. fener taraftarının yaptığı çok daha ağır fiilleri eleştirmemişlerdir şimdi bu fiili eleştirmeleri ikiyüzlülüktür.

    bu fiilleri eleştirme hakkı;

    -bu fiilleri yapmaktan kaçınan, küfretmeyen ahlaklı sporseverlerin

    -daha önceki benzeri her fiili eleştirenlerindir.

    o nedenle radyoda şurda burda, bu fiil nedeniyle eleştiri yapma hakkı olanları saygıyla karşılıyorum. ama ikiyüzlülere teessüf ediyorum.

    daha ilk maçta aziz yıldırımın ergin ataman'a (türk basketbol milli takımının hocasına) yaptığı ağır hakaretleri kaç kişi eleştirdi ayıpladı. işte o gün susanlara diyorum ki o gün sustunuz şimdi de size susmak düşer.

    tükürme olayı gerçekse ve kesin ispatlanırsa, tüküren kişi ömür boyu salonlardan ve sahalardan men edilmelidir. ancak gerek tüküren, gerekse bu çekimi yapan her kim ise bunların kim oldukları, hangi takım taraftarı oldukları, provakasyon amaçlı olarak bu fiili gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri çok iyi araştırılmalıdır. eğer gerçekten galatasaray taraftarıysalar dediğim gibi tüküren men edilmelidir. çünkü böyle ahlaksızca bir hareketi yapmak öncelikle galatasaray'a ihanettir. çekimi yapan taraftara ise bir yıllık kombine hediye edilmelidir. çünkü bu ahlaksızları tesbit etmeye vesile olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın