• 5193
    son obradovic mevzusu üzerine sosyal medyada fenerbahçe taraftarınca çokça hakarete maruz kalan taraftarlardır. bu küfür, hakaret dili tüm kulüplerin taraftarlarında var esasen ancak küfretmek normalde çok büyük bir ayıpken bunun sebebinin spor olması, sırf rakip takımı tutuyor diye birine küfretmek, bunu yapmak için fırsat kollamak ayıptan da öte ahmaklıktır.

    galatasaray taraftarı; fenerbahçe, beşiktaş, x spor taraftarı neyse odur. türk toplumunun içinde bir unsurdur, tıpkı diğer kulüplerin taraftarları gibi. esasen bu taraftar kitleleri türk toplumunun birebir olmasa bile küçük bir aynası, yansımasıdır. diğer kulüp taraftarlarıyla aynı siyasi görüşü paylaşabilen, aynı şarkılardan hoşlanabilen, gündemi meşgul eden olaylara aynı tepkiyi verebilen, aynı kültürde yaşayan, aynı dili konuşan hatta aynı ailenin mensubu olabilen taraftarlardır. yani fenerbahçe, beşiktaş, x spor taraftarı galatasaray taraftarına bakınca kendini görmelidir. bu taraftar topluluklarını ayıran şey sadece boyunlarına sardıkları atkının renkleri, üzerlerinde taşıdıkları formaların logolarıdır.

    dolayısıyla galatasaray taraftarı ne kadar olumsuz özellikler taşıyor ise fenerbahçe taraftarı da o nispetle olumsuzluklar taşıyordur. galatasaray taraftarı ne kadar kötüyse, beşiktaş taraftarı o kadar kötüdür.

    galatasaray taraftarı fenerbahçe koçuna ayran atınca veya türükünce farketmez, ikisi de yanlış, eşkıya, çomar, rezil oluyorsa bu mantığa göre fenerbahçe taraftarı galatasaray teknik direktörünün kafasını çakmakla yarınca hangi sıfatı alır? böyle saçmalıklar yüzünden insanların karşı tarafa küfürler etmesini anlayamıyorum. kınanması gereken kötü bir davranış varsa kınarsın olur biter.

    bir spor kulübünün taraftarı olmak insanı yüceltmez, insana artı değer katmaz. karşı takımın taraftarı olmak da alçaklık, "o. çocukluğu", rezillik falan değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın