• 275
    nihayet bournemouth ile bir sezon tamamlayabildiğim oyundur.

    oyunu almıştım ama neredeyse hiç oynamamıştım. iki ay kadar önce oynayayım dedim, birçok kariyer açtım ama hiçbirinde bir sezon bile tamamlayamadım, sarmadı hiçbiri.

    sonra epl'nin media prediction'ı olarak sonuncu sırasında gösterilen takımla bir oynayayım dedim, bu arkadaşlarmış.

    http://gss.gs/bUh.jpg

    aldım takımı, kasa 0 ama transfer bütçeleri 12 milyon euro kadar, bir de kredi çekmiş deyyuslar, 2 sene boyunca her ay 2 milyon euro ona gidecek. sezon başı finans durumu:

    http://gss.gs/AIy.jpg

    takımın yıldızları callum wilson, max gradel, juan iturbe (kiralık). iki adam uzun süreli sakat başlıyor, biri harry arter, diğerini benik afobe. (u: aslında direkt ingiltere'den başlatınca tyrone mings de 15-17 ay arası sakat başlıyormuş, ben rusya dahil birçok lig seçip en erkeninden başlattığım için bende mings sakat değildi.) takımın genel durumu şu şekilde sezon başında:

    http://gss.gs/sW8.jpg

    wilson'ı leicester city istedi, 11 milyon + 10 lig golü sonrası 3,8 milyon + 12 ay taksitli 1 milyon + 50 lig maçı sonrası 3,8 milyon olacak şekilde sattım kasa için, para cinsi euro. adam sonra ligde 10 gol attı, değer 25 milyon euro oldu ama pişman değilim, sonraki satış karından % 30 da payım var, ondan kazancım 25-30 milyon euroları bulabilir.

    la dedim hücum oynarsam beni dümdüz ederler, 4'lü defans, önünde çapa, önünde ikili orta saha, onların önünde ikili açık, tek forvet (4123 dm wide), counter, structured şeklinde belirledik genel taktiği, instructions'ları, oyuncu talimatlarını verdik, iki tane de alternatif taktik yarattım, gerçi hiç kullanmadım ama. nispeten işe yaradı aslında, ilk maçlarda çok gol yesem de sonradan oturdu taktik, gerçi zor gol attık ama.

    http://gss.gs/KKD.jpg
    http://gss.gs/Jzf.jpg

    takımdaki bütün staff'ı kovdum, güzellerinden aldım, ligdeki antrenörler sıralamasında hepsinde birinci olduk, gerçi facilities dandik ama onu da zamanla yaparız paramız olunca. hepsinin sorumluluklarını ayarladım, gözlemcileri atadım.

    http://gss.gs/NCc.jpg

    kalede artur boruc, adam federici var, oraya adam almadım. yaşlı kurtlar bizi idare eder dedim. sezon sonu istatistikleri;

    http://gss.gs/8jG.jpg
    http://gss.gs/rlu.jpg

    savunmanın sağında simon francis var, güzel çocuk, verdiğim talimatlarla sağdan sol açığa, arka direğe güzel asistler yaptı sezon içinde, memnunum kendisinden, yedeği adam smith, onu hiç oynatmadım neredeyse, arıza çıkardı tabii ki ki sezon boyu en çok canımı sıkan problem bu oldu.

    sol bekimizde tyrone mings var, genç bir oyuncu, ilk tercihim o oldu, gelişimi güzel ama francis kadar iyi oynamadı. onun yedekleri charlie daniels ve rhoys wiggins ama wiggins'în raporunda taraftarla bu adama kıl dedikleri için * onu direkt yedek takıma gönderdim, satmaya çalıştım ama alan olmadı. daniels da birebir adam smith ile aynı kaderi paylaştı; oynatmadım, isyan çıkardı vs.

    stoperde steve cook'u tercih ettim. hatırlayabildiğim diğer alternatifler kaptan tommy elphick ve yaşlı kurt sylvain distin. sanırım bir iki daha vardı ama gözüm tutmadı onları da. cook'un yanına birisini aradım. tercihim ingolstadt oyuncusu benjamin hübner oldu. sol ayaklı bu dev alman, 1.93, 26 yaşında ve sol ayaklı. sol stoper için onu aldım 2,7 milyon euroya. standart bir oyun ortaya koydu sezon boyu ama gelişime açık. savunma özellikleri 12-15 aralığında gidip geliyor. sezon boyu duran toplardan bir tane bile gol atamamış olması beni hayal kırıklığına uğrattı. profili şu şekilde oldu;

    http://gss.gs/UGL.jpg

    savunmanın sezon sonu istatistikleri; (francis'in asist sayısı gayet iyi)

    http://gss.gs/zJb.jpg

    orta sahaya gelince alternatif çok aslında. dan gosling, andrew surman, harry arter, shaun macdonald, eunan o'kane gibi oyuncular ama tam bir ön libero değil hepsi, bunları orta saha ikilisinde kullanacağım fikriyle iki adet ön libero transfer ettim. birisi osmar *, diğeri tuhaf isimli bir alman, tam hatırlayamadım şimdi adını, editlerim burayı sonra.

    edit: marvin bakalorz imiş, onu da 4,5 milyon euroya paderborn'dan almışım.

    ikisi dönüşümlü oynadılar ön liberoda, diğerlerini de orta sahada oynattım. harry 5-6 ay sakat başlıyor sezona dediğim gibi. macdonald ve o'kane neredeyse hiç oynamadılar ama. diğerlerinden standart verim aldım; ne felaket ne çok iyi. transferlerin profilleri;

    http://gss.gs/afb.jpg
    http://gss.gs/3sf.jpg

    açık oyuncularımız max gradel, matt richie ve juan iturbe. bir iki tane daha faydasız var ama bu üçü dönüşümlü oynadılar sağ-sol açıkta. performansları fena değildi.

    bütün orta saha oyuncularımızın sezon sonu istatistikleri;

    http://gss.gs/uH0.jpg

    forvette çok adam var. wilson'ı sattım dediğim gibi. afobe sakat, yine 5-6 ay. afrika çocuğu tokelo rantie en çok oynattığım ve verim aldığım adam oldu sezon boyunca. buraya da bir transfer yapmadım, düşmezsek alırız sağlam bir adam diye düşündüm ya da transfer listesine güzel adamlar düşerse oradan kaparız belki birini dedim ama pek nitelikli adam bulamadım.

    forvetlerin sezon sonu istatistikleri;

    http://gss.gs/iVQ.jpg

    gelelim sezona. ilk maç tottenham deplasmanı, bir fm klasiği ile taktiğe takım tam alışmadan koymuşlar yine zor maçları en başa. sıfır umut ile çıktım maça. yedik bir tane. tamam dedim gitti maç, arkana yaslan maçını izle sinir içinde oğlum. öyle olmadı, başta matt richie, bizim bebeler, kanat akınlarıyla bek oyuncularımızın arka direklere kesme planlarımızı harfiyen yerine getirdi, ilk yarı bitmeden 3-1 öne geçtik bir anda. hızımız ikinci yarıda kesildi ama, iki gol yedik, 3-3 bitti maç. ama zorlu deplasmandan bir puanı alınca tamam dedim, bu iş kolay olacak.

    http://gss.gs/v2B.jpg

    olmadı. çok gelgitler yaşadık sezon içinde, ben niye oynamıyorum diyen belki 10 tane adam habire kapımı aşındırdı, squad harmony yerlerde gezindi, sezon başındaki yüksek seviyede fitness antrenmanına, 5 adet fizyoterapiste, maç içi-önü kondisyonlarına o kadar dikkat etmeme rağmen çok sakatlık yaşadık *.

    ama çok şükür ki ligde tutunmayı başardık, 13. olduk ama puan durumları gerçekten çok kritikti. küme düşmemeyi hedeflerken ligin orta sıralarında yer aldık. capital cup'ta hedef 4. turdu ama 3. turda elendik. fa cup'ta da hedef 4. turken 6. tura kadar çıktık.

    yer aldığımız kulvarlarda sezon sonu durumları;

    http://gss.gs/zkg.jpg

    güzel bir sezondu, yeni transferlerle ve yeni sezonla devam edeceğim bu hikayeye.

    not: bu yazıyı daha sonra görsellerle destekleyeceğim.

    edit: resimler geldi. bazı resimler için yeni kariyer başlat yaparak sezon başı görselleri aldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın