resim
Emre Mor
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:27
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 52
    öncelikle, henüz liginde istatistiksel olarak çok fazla şey yapmadığını belirteyim. sadece 2 gol 2 asisti var 13 maçta. kendisi şu an 18 yaşında. benzer seviyede diyebileceğimiz bir ligde, martin odegaard 15 yaşında 23 maçta 5 gol atıp, 6 asist yapmıştı. ki, odegaard'ı bile messi ile kıyaslamak çok yanlış. bakın messi geldi, kıyaslandığı isimlerin önüne geçti bir çok insan için. ve yeni maradona ya da yeni pele olmadı. lionel messi oldu. o yüzden umarım emre de yeni messi, yeni agüero değil de emre mor olur.

    emre'nin oyun karakterini üç aşağı beş yukarı bilsek de, karakterini henüz bilemiyoruz. emre çalışkan mı, kopan maçlarda mücadeleye devam ediyor mu, kariyeri boyunca sakatlık durumu ne olacak, o sakatlıklarda rehabilitasyon sürecinde psikolojik olarak ne kadar dik durabilecek, ne kadar savunmasına yardım etme eğiliminde olacak, bilemiyoruz. ve 18 yaşında bu çocuk. çok değişecektir yani oyun karakteri daha. henüz bir oyun karakteri bile yok. henüz emre çok önemli bir şey yapmaya çalışıyor bana kalırsa. anlamlı iş yapmaya çalışıyor. topuğuyla pas verdiyse, bunu yapmak için yapmıyor. kendini boş alana hızla atmak için en uygun hareket olduğu için yapıyor. nitekim, karadağ'a karşı çıktığı ilk milli maçta da böyle bir pozisyon vardı.

    emre, oynadığı takımdan başka takıma gidecekse bu mutlaka oynayacağı bir takım olmalı. durağı neresi olabilir? hollanda ligi olabilir. portekiz ligi olabilir. premier lig için, bilemiyorum. şu an para harcamakla meşguller. bir alman takımı olabilir. fransa ve italya'yı geçiyorum. ispanya ligi, olabilir. gideceği takımın gençleri oynatma politikası izliyor olması lazım. oynamayan futbolcu körelir. ben odegaard'ın da, halilovic'in de barcelona-madrid ikilisinden önce 2-3 sene oynayabilecekleri ajax, benfica ayarında takımlara gitmelerini isterdim. 3 senede 90-100 küsür maç oynamaları, onlara çok daha fazla şey katardı.

    emre hakkında şu an elimizde çok az veri var. o yüzden, oturup bir değerlendirme yapmak çok zor. neler gördük ama?
    iyi çalım atıyor.
    yaptığı hareketler bir amaca hizmet ediyor.
    çabuk denebilecek bir oyuncu.

    bakalım emre'nin kariyeri nasıl olacak. yeteneği var. ancak çalışmadığı sürece, her geçen gün gelişmediği sürece, olmaz.

    kaynakça:
    http://www.transfermarkt.com.tr/...4/plus/0?saison=2013
    https://www.whoscored.com/...Show/Martin-Odegaard
    https://www.whoscored.com/Players/297152
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/283223
App Store'dan indirin Google Play'den alın