resim
Rafael Benítez Maudes
Görev:Teknik Direktör
Takım:Celta Vigo
Yaş:64
Uyruk:İspanya
  • 164
    "valencia ile çok iyi işler yapmıştı" diye cümleye başlayacağım ama kendi döneminde valencia'nın da çok afedersiniz anasının amı gibi, yıldızlar topluluğu bir kadrosu vardı. yıldız olarak saymadığımız adamlar da çılgın atıyordu.

    liverpool döneminin en büyük sıkıntısı kendisinin rotasyon manyaklığıdır. kadro geniş, rotasyon bol olsun diye diye olmayacak adamlara daha olmayacak paralar verip kadroyu şişirdi. istikrarsız 11 düzeninde anlamsız maçlar kaybetti ve sonuç olarak liverpool'un beklentilerini karşılayamadı.

    napoli dönemini geçiyorum ki o dönemde de elle tutulur bir başarısı yok; milan ve inter'in beklenen düşüşü, roma'nın istikrarsızlığı, lazio'nun ekonomik çöküntü ile meydana çıkan yeni serie a düzeninde tek rakip olabileceği juventus'un arkasından ikincilikleri var ama dediğim gibi napoli belki de juventus dışında italyan futbolunun yaşadığı krizden en az etkilenen takımdı.

    rotasyon manyaklığı olan ve oynadığı %90 rakibinden korkarak sahaya çıkan benitezin real madrid başında başarılı olabileceğini sanmak abesle iştigaldi zaten ki beklenen oldu. zira son 3-4 senede iyi kötü bir omurgası oluşan real madrid'de iyi oynayanı keserek, omurgayı eğip bükerek başarılı olamazsın.

    newcastle macerasında ligde kalması zordu zaten; o yüzden bir şey demiyorum. şimdi elinde borcu olmayan, zengin, mitrovic, wijnaldum, kiradan dönecek cabella ve thauvin, sissoko gibi adamları olan bir ikinci lig takımı var. muhtemelen 7-8 26 yaş civarı ispanyol katacak kadroya ve bu sene bir üst lige çıkacak ama sonrası yine zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın