• 61
    saat 05.00'da bir devrim gerçekleşecek elektronik spor. halihazırda conan, 2 broke girls, the big bang theory, major league baseball gibi önemli program/dizi/ligleri yayınlayan tbs kanalında eleague'in a grubu finali canlı yayınlanacak. böylelikle ilk defa bir cs: go turnuvası bir tv kanalında düzenli olarak yayınlanmaya başlanacak. elektronik spor deyimini kabul edip etmeme kişiye kalmıştır ama yavaş yavaş elektronik sporları ciddiye almamak imkansız hale geliyor.

    eleague hakkında kısaca bilgi vereyim. sezon başı 1.4 milyon dolar ödül dağıtılıyor ve 24 takım katılıyor her sezona. bunların 22'si davet yoluyla*, 2'si ise kuzey amerika ve avrupa'da yapılan ön elemeler ile geliyor. 4'er takımlı 6 grup oluşturuluyor ve her hafta bir grubun maçları offline olarak eleague'in stüdyosunda oynanıyor. bu çok önemli çünkü çin'den abd'ye, avustralya'dan fransa'ya kadar dünyanın dört bir yanından takımlar katılıyor turnuvaya ve her takım grupta elenmesi halinde dahi bir hafta atlanta'da bulunuyor. güzel bir adım bu. ilk defa bir haftadan uzun bir turnuvanın tüm maçları offline oluyor. turnuvada takımı bulunmayan tek kıtanın afrika olduğunu söylersem sanırım kapsamı daha rahat anlaşılır.

    formatsa biraz karışık. bunun sebebi tüm maçların televizyondan yayınlanmasının imkansız oluşu. gruptaki takımlar bir birleriyle tek harita üzerinden ikişer maç yapıyor ve bu maçlar sonucunda birinci dördüncü ile, ikinciyse üçüncü grup playoff yarı finalinde ile eşleşiyor. gruptaki her galibiyet 1 puan değerinde. yarı finalde ve finalde maçlar üç harita üzerinden ve her haritanın değeri iki puan. maçları kazanan takımlar finalde karşılaşıyor. final maçını kazanan takım turnuva finallerine katılmaya hak kazanıyor. bu süreç her grup için tekrarlanıyor ve sonunda turnuva finallerine katılacak sekiz takımın altısı belirleniyor. diğer iki takımı belirlemek için son şans turnuvası oynanıyor. bu mini turnuvaya grup ikincileriyle en çok puan toplayan iki grup üçüncüsü katılıyor. bu turnuvada ilk iki sırayı alan takımlar da grup liderlerinin yanında finallere katılma hakkı kazanıyor. finallerde alengirli bir şey yok, bildiğiniz çeyrek final, yarı final, final diye giden turnuva.

    televizyonla bağlantısına gelirsek, bu sistemin avantajı her hafta farklı bir grubun oynanması. grupların sadece final maçı tv'den yayınlanıyor. grup aşamasından sonra son şans turnuvasının finaliyle turnuva finallerinin finali tv'den yayınlanacak. turnuva 10 hafta sürecek ve cuma akşamları tbs'ten yayınlanacak. grupların bitmesiyle son şans turnuvasının başlaması arasınad bir hafta boşluk var, bu da demek oluyor ki 9 hafta tbs gibi önemli bir kanal cs: go yayınlayacak.

    tabi televizyon yayını dışındaki maçları twitch üzerinden izlemek mümkün. hemen eleague'in kanalını vereyim: www.twitch.tv/eleaguetv

    shaquielle o'neal'ın nrg isimli takımın ortaklarından biri olduğunu da belirtip birkaç fotoğraf ve videoyla kapanışı yapıyorum.

    http://i.hizliresim.com/VYlbbP.jpg eleague stüdyosu.
    https://twitter.com/EL eleague resmi twitter hesabı.
    https://twitter.com/EL/status/735873827247259648 eleague'in formatını açıklayan kısa bir video. güzel ama ingiliççe :(
    http://www.e-league.com/ eleague'in internet sitesi.
    http://video.e-league.com/ a grubunda şimdiye dek oynanan maçları, röportjları, özetleri ve oyuncu tanıtımlarını izleyebileceğiniz adres.
    http://www.e-league.com/teams/ katılan takımlar ve birkaç cümlelik tanıtımları.
    https://www.youtube.com/watch?v=faSuHSDpZ38 shaquielle o'neal'ın eleague tanıtım videosu. komiklikler şakalar :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın