resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8673
    2016-2017 sezonunda, 2.850.000 euro garanti para ve 25.000 euro maç başı ücreti alacaktır. geçtiğimiz sezonlarda ortalama en az 40 maç oynadığını göz önünde bulundurarak, önümüzdeki sezon alacağı toplam ücreti de 40 maç üzerinden hesaplayacağım. buna göre, sadece maç başına kazandığı ücret toplamı 1 milyon euro, yıllık 2.85 milyon euroluk garanti ücreti ile birlikte 3.850.000 euro ediyor. kendisine yapılacak ödeme tc merkez bankası'nın 31.06.2016 tarihindeki döviz kuru üzerinden yapılacak sözleşmesi uyarınca. mezkûr tarih pazar gününe geldiğinden ve tcmb'nin o tarihe en yakın 29.01.2016 tarihi için döviz kuru belirlediğinden o tarihteki kuru* baz alarak hesaplarsak, önümüzdeki sezon 12.432.420 tl kazanacaktır.

    şimdi hamit'i yerebiliriz, başka oyuncuları yerebiliriz. onların başlığı ve yeri burası değil. selçuk bu sene yanılmıyorsam tüm kulvarlarda 14 gol attı. eğer bu istatistik sadece lig için geçerliyse cl ve ztk'daki golleriyle birlikte 16-17 gol falan etmesi lazım. bir orta saha oyuncusu için oldukça iyi bir gol istatistiği. ancak 7 golün penaltıdan atıldığını da es geçmemek gerek.

    benim bahsetmek istediğim husus, neredeyse 3 sezondur ileriye oynayamayışı, fark yaratabileceği özelliklerini kullanamayışı. 22 mayıs 2016 ingiltere türkiye maçında da gözlemlediğim üzere önünde boş alan bulsa dahi ilerleyecek cesaret ve özgüveni yok. ileriye pas atma konusunda büyük sıkıntıları var. herhangi bir maçta selçuk topla buluştuğunda biliyorum ki ya yana ya da geriye oynayacak. çoğu zaman da beni doğruluyor. tamam aslen defansif özellikleri ön planda olmayabilir. hadi fizik güç yetersizliğini ve top kapabilme yetersizliğini geçtim, iyi olduğu iddia edilen bir alanda da kendini gösteremiyor. kendisini orta sahaya koyup 7-8 gol atmasını beklemek yerine savunmayı güçlendirecek ve 15-20 gol daha az yememizde etkisi olacak biriyle oynamak sezonun genelinde daha homojen puan almamızı sağlar. dolayısıyla pas trafiğini ağırlaştıran, takımı beklendiği ölçüde ileri taşıyamayan birine bunca paralar dökmek ne kadar akıl kârıdır?

    bana kalırsa seneye kim gelirse gelsin, selçuk değişmeyecek. hem her maçta oynaması bakımından hem de oyun içi etkisizliği açısından. dolayısıyla vadesinin dolduğunu düşünerek yerine yeni ve daha dinç birini adapte etmeliyiz. sadece tek bir oyuncuya verilen 12.5 milyon tl çok büyük para. ve bu ücret her sene 50şer bin euro da artacak. belki 50 bin euro çok büyük para değil diyeceksiniz ama yaklaşık 16-17 bin bileklik satarak elde edilecek bir miktar.

    ezcümle kulübün menfaatlerini düşünerek yerine daha diri biri konmalı ayrıca kulupte tutulacaksa da maaşında çok ciddi bir indirime gidilmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın