• 10
    hala riekerink ile 1 sezon daha devam edilmesi taraftarıyım.

    her şeyden önce evet bu adam altyapı teknik direktörü ve galatasaray'ın altyapısına büyük hizmetleri olacaktır da. kendisiyle ilgili düşündüğüm şey sadece 1 sezon daha bu takımla birlikte çalışması. gerekçelerimin de oldukça haklı olduğu kanaatindeyim.

    1) galatasaray'ın elinde carole, bruma, telles, emre çolak, sinan gümüş, koray günter, linnes, rodriguez gibi gelişime açık ve en azından türkiye ligi için önemli futbolcular var. muhtemelen transfer sezonunda bunların arasına bir kaç isim daha eklenir. yani a takımın bir eğitimciye ihtiyacı var.

    2) mevcut mali durum konjoktürde iyi teknik adam bulmak zor. galatasaray'a getirebileceğiniz isimlerden şenol güneş'i beşiktaş kaptı. ersun yanal'ı zaten taraftar istemedi ve trabzonspor kaptı. şimdi adı geçen lucescu, favre gibi isimler ise bana göre hayal. biz lucescu fırsatını zamanında teptik. bu yaşında maddi imkansızlıklarla niye macera arasın, eziyet çekeceğini bildiği, şikeli bir lige gelsin? favre ise geleceği olan bir teknik adam. hangi kariyer planlaması almanya'da, güzel bütçelerle iyi bir takım çalıştırabilecekken adamı galatasaray'a getirir ki... şu ana kadar adı geçen diğer isimlerin hiç bir tanesi ise tatminkar değil.

    3)kim ne derse desin galatasaray bu kadronun oynayabileceği en iyi futbolu oynuyor. mesela elimizde bir felipe melo olsa çok farklı noktada olurdu riekerink'in oynattığı futbol. elbet bu takımın eksikleri giderilecek. bir forvet ve bir defansif orta saha dahi fark yaratır. telles ve bruma da dönüyor. bana göre hocanın kimyası galatasaray'la tuttu. çok az teknik adama nasip olmuştur bu durum.

    4) mutsuz olduğumuzda her zaman altyapıdaki görevinin başına geçebilir. zaten adamın esas işi o çünkü. inanın bana teknik direktör piyasasında bu günden daha şanslı oluruz. galatasaray'ın önümüzdeki sezon hedefi yok. o yüzden geleceği olan hiç bir teknik adam bu takımla anlaşmak istemiyor. ama sezon başladıktan sonra işleri yolunda gitmeyen isimler boşa çıkacak. ve muhtemel türkiye kupası zaferi sonrası o noktada hedefsiz galatasaray dezavantajı kalmayacak.

    5) türk futbolu adaletsizlikten çok çekti. ben riekerink'in adaletli olduğuna inanıyorum. hakeden carole formayı aldı. keza emre çolak da. bakın hayatında ilk kez oyuncu kadroda olduğunu biliyor. bu güven gelişim getirir. sinan gümüş zorunluluktan değil hakettiği için şans buluyor. hoca linnes'i de zorluyor. oyuncunun eksikleri ve artıları var. zamanla hazır hale getirecektir. koray'ın daha sık şans bulması gerektiğini düşünüyorum ama tercihini bu kritik dönemde tecrübeden yana kullanmasını anlayabiliyorum bir defans oyuncusu için. podolski'yi forvete çekti hoca. çünkü adil olan umut'un kenarda oturması. futbolun doğrusu bu. donk memleketlisi ama yedek oturabiliyor. sneijder oyundan çıkabiliyor.

    bunlar bizim neredeyse hiç bir teknik adamda görmediğimiz özellikler. bence elimizde çok iyi bir fırsat var. kullanmazsak enayilik ederiz. düşük bütçeli bir sezon için test edilmiş, iyi sonuç vermiş ve sonraki sezonlarda galatasaray'ın geleceğini kurtaracak bir isim. düşünsene bruma'nın falan beklenen ivmeyi yakaladığını... 1 sezon. sonra geçsin alt yapıya. çok ama çok şey kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın