• 1
    spor toto basketbol ligi play off yarı final serisi ilk maçı.

    maçın açık ara favorisi geniş ve sakatsız rotasyonu ile fenerbahçe. biz ilk önce dorsey gereksizinden kurtulduk yerine bernand james'i aldık james babasının rahatsızlığı sebebiyle amerika'ya gitmek zorunda kaldı ve şu anda 5 numara diyebileceğimiz tek adam 2.03'lük mevkisinde vesely'e -8 santimetre ve atletizm dezavantajı buna karşın kocaman bir yürekle gabon arslanı lasme kaldı. caleb sakatlandı kendisinin lig lisansını ilk sakatlığında iptal ettiğimizden lisans hakkımız kalmadı ve jerrels ile yolları ayırmak zorunda kaldık. caleb mucizevi bir geri dönüş yapmazsa bu seriye sadece 5 yabancı ile çıkacağız. fenerbahçe avrupa'nin ergin ataman'in söylediği gibi en formda takımı toplamda 1 devşirme + 8 yabancılı bir rotasyonları var. bunlardan ikisi tribüne çıkacak birisi kesinlikle ricky hickman olacak ancak ikincisi hakkında bazı sıkıntılar olabilir. büyük maçları ayrı büyük oynayan hiçbir baskıdan etkilenmeyen pero antic mi yoksa iyi bir savunma ve 3-4-5 oynayabilen nikola kalinic'ten yana mı kullanılacak. yoksa baya abartıldığını düşündüğüm vasat bogdan bogdanovic'i tribüne postalayıp obradovic herkesi şaşırtacak mı?

    fenerbahçe'yi ülker arena'dan yenmenin yolları ne yazık ki çok az. tempoyu olabildiğince öldürmeliyiz. errick-blake-micov-davis-lasme 5'ini direksiyonda blake olacak şekilde olabilecek en fazla sürede sahada tutmalıyız. ülker arena'da olabildiğince tempoyu öldürüp saha içinde onlardan daha zeki olmak zorundayız. luigi datome'nin bence avrupa'da savunmak için çok fazla bir yöntem yok. kawhi leonard, jimmy butler'ı falan getiremiyorsanız onun şutunu istikrarlı olarak savunmanız imkansıza yakın. bogdanovic sürekli abartılan ama abartıldığı derecede şanslı bir oyuncu eğer eksik pota altı rotasyonumuzda içeriye çok yardım getireceksek bence fenerbahçe'de şutunu riske edebileceğimiz tek kısa şutörleri bogdan bogdanovic. bobby dixon türk kontenjanında olmasaydı kesinlikle şansımız çok yukarılardaydı ancak mevcut düzende şansımız baya bir azalıyor. yüzde 50-55'ler ile atılacak üçlükler olabildiğince direksiyonda schilb'in olacağı hücumlar maçta ibreyi bize çevirecek noktalar.

    ergin hocanın elbette bir planı var. bu ilk maçta duşan'lı ege'li göksenin'li sert ve rakibi yoracak bir planla ikinci maça vurucu timle çıkmak mı olur bilmiyorum ama bu seride kenardan gelecek her yardıma gelecek her sayıya fazlasıyla ihtiyacımız olacak. ataşehir'den 2-0 gelirsek o kendine güven ve rahatlıkla fenerbahçe ipekçi cehenneminden 3 yapıp dönebilir ama avrupa'nın en efsanevi salon atmosferine avrupa'nin en korkutucu atmosferine 1-1 gelebilirsek ipekçi'ye özel kawhi leonard'da getirseler analarını sikip yollarız. bunun ertesinde çok çok kritik bir kupa finalimiz var fenerbahçe ile küfürün günah olmadığı haftaya da girmiş bulunacağız 25 mayıs itibariyle umarım iki maçı da kazanıp vurur geçeriz. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın