• 64
    maçla ilgili aklımda kalanlar:

    mehmet topal'ın stoperde denenmesi fena bir fikir değil, defansif açıdan muhteşem oynamasa da top kullanma becerisi var en azından. presi görünce topu kaybetmiyor. ersan denen angutun ne top kullanma yeteneği vardı ne de konsantrasyonu yüksekti. bu sebeple serdar iyileşmediği müddetçe topal'ın stoper oynamasına karşı çıkmam. ahmet çalık'ı izleyemedim ama üst düzey maç tecrübesi hiç yok, bu açıdan fatih terim'i "niye ahmet çalık ilk 11 çıkmıyor" diye eleştiremem.

    ismail köybaşı ve mahmut tekdemir birer saatli bomba, bu adamların oynadığı her dakika çok büyük tehlike arz edecek. hadi mahmut tekdemir'in tek alternatifi mehmet topal stoper oynuyor diye tekdemir kadroya alınmış da, hasan ali'nin nesi eksikti de köybaşı kadroya alındı anlayamadım. bir tek dinamizmi daha yüksek diyebiliriz belki ama bir bekin öncelikli görevi defans yapmaktır, köybaşı defansta inanılmaz hatalar yapabiliyor. bu açıdan hasan ali<->ismail köybaşı değişikliği şart bence.

    gökhan gönül ileri çıktığı zaman geriye dönmekte çok zorlanıyor, zaman zaman sabri'yi anımsattı bugün. kondüsyonu ciddi manada sorunlu, bir iki seneye ciddi bir düşüş yaşayacak gibi görünüyor. bu sebeple ortasaha oyuncularının gökhan bindirme yaptığında onun boşluğuna hemen kayması lazım. yoksa oyarlar.

    cenk tosun kendisini çok geliştirmiş, şu forvet yokluğunda ilaç gibi geldi. umarım terim ofsayt kralı'nı oynatmak gibi bir hataya düşmez. bu arada cenk kendisini o kadar geliştirmiş ki, cezasahası içinde en ufak dirsek teması hissettiği anda kendini yere bırakır olmuş. bu şekilde birkaç tane sahte penaltı aldırabilir (birini de akhisar-beşiktaş maçında almıştı) ama uzun vadede yalancı çoban etkisi sebebiyle gerçekten faule maruz kaldığında bile hakemler penaltı çalmayacaklar. bu huyunu abartmamalı.

    volkan şen gerçekten inanılmaz formda. sanırım arda döndüğü zaman terim oğuzhan'ı yedek bırakıp volkan şen'i ilk 11 oynatacak. evet tekniği çok yüksek değil ama ne yapıp edip bir şekilde pozisyona giriyor, ölümüne oynuyor adam. bugün danny rose'a bile üstünlük kurdu. bence milli takım havuzundaki en iyi kanat oyuncusu o şu an için.

    selçuk bu takımda tempoyu ayarlayabilen tek isim, bacağı kopmadığı sürece ilk 11 oynayacaktır. zaten oynamalı da.

    terim ozan tufan'dan gayet iyi verim alıyor. pereira'nın bu çocuğu yedek kulübesinde çürütmesi veya forvet arkası oynatarak ateşe atması büyük israf gerçekten. onu bulamayan, donk'la bilal'le ortasaha göbeği kuran takımlar da var şerefsiz herif. kullanmayacaksan bize ver kenarda çürütme bari *

    olcay arda'nın yokluğunu fırsat bilip 10 numaralı formayı giymiş. hadi beşiktaş'ta kaç numara giydiği umrumda değil de milli takımda buna nasıl müsaade ediyorlar anlamak güç. ben hakan çalhanoğlu'nun yerinde olsam olcay'ın 10 numarayı aldığını görünce "sen kim köpeksin ki 10 numara giyiyorsun lan mal değneği" diye bağırıp kavga çıkarırım. gerçekten yaparım bunu.

    son olarak yasin denen sefilin bu takımda ne işi var gerçekten anlayamadım. herif top ezme konusunda gerçek bir üstat, bir sensei adeta. dilerim asıl kadroya alınmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın