resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 211
    whoscored sağolsun, izlediğim maçlarda gördüklerimi istatistiki verilerle birleştirebiliyorum. öncelikle şunu şuraya koyalım. https://www.whoscored.com/Players/26176

    eren bize gelirse, 1. forvet bile olabilir. aslında şöyle diyelim, henri bienvenu bile galatasaray'ın, fenerbahçe'nin, beşiktaş'ın 1. forveti olabilir. önemli olan takım kimyasının tutması, yardımlaşmanın üst düzey olması, her mevkide yedeklerin asları zorlaması ve formsuz as oyuncuyu korkmadan önce rotasyona, sonra yedeğe çekebilecek bir hoca. bienvenu'yü abarttım tabi, ama demek istediğim herkesçe anlaşılmıştır.

    şimdi eren bize ne katkı sağlar?
    duran toplarda usta ayaklarımız var. hücumda +1 gol silahı olabilir. seneye akıllı bir hoca duran toplardan bize çok gol buldurur. carole, chedjou, eren gibi 3 silah var. koray'ı pek izleyemedim, seneye 11 oynar mı onu da bilemiyorum. alınacak orta saha oyuncusu da uzun boylu olursa, duran toplarda çok can yakarız. eren de burada çok işimize yarar. ek olarak duran topların savunma tarafında da +1 çok uzun boylu ve güçlü oyuncu demek eren. duran toplarda yiyeceğimiz goller azalır mı? iyi çalışılırsa epey azalır.

    eren sırtı dönük oynar. ancak sırtı dönükken arkasında, sağında solunda ne olup bitiyor fazla göremez. oyun görüşü kısıtlıdır yani. söylemem gerek, gelen pası bir forvete göre çok güzel kontrol ediyor. tekniği fena değil. ama mesela top sürme özelliği yok. tabii ki umut bulut'un fersah fersah ötesinde top sürüyor. o cüssesine göre hızlı da diyebiliriz. gücü, hava hakimiyeti zaten hepimizin bildiği bir mesele. ama hani kendisini görüp johan elmander tarzı forvet beklentisine girmek kesinlikle akıllıca olmaz. çünkü kendisi öyle çok çalışkan bir futbolcu değil. ha bu çalışkanlık meselesi galatasaray'a transfer oluşuyla, karşılacağı hocayla, yedeğinin kalitesiyle tabii ki değişkenlik gösterebilir. ancak oyun karakteri olarak konuşayım, çok çalışkan değil, hepimiz izliyoruz zaten kasımpaşa'da.

    sene başı gignac'ı takıma katsaydık, bu sene de gignac'ı eren derdiyok ile rekabete soksaydık, muazzam bir iş yapmış olurduk. ama o muazzam işi yapacak yönetim, galatasaray'da şu an itibariyle yok. ne var? dursun bakkal var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın