• 193
    elemeleri geçerek roland garros 2016 ana tablosuna kalmıştır. kariyerinde 12. defa grand slam ana tablosuna kalan 28 yaşındaki tenisçi. 7 defa da grand slam 2. turuna kalmıştır. bu süreçte janowicz(u: turun en yetenekli birkaç oyuncusundan, grand slam yarı finali var. 1 numara bile olabilecek potansiyeli var ama o dönem formda değildi), stepanek*, tommy haas*, agut*, grosjean* ve rochus*'u elemiştir. yanılmıyorsam hepsi de ana tablo ilk tur rakipleriydi.

    grand slam maçlarında 7 galibiyet 11 mağlubiyeti vardır. mağlubiyetlerinin 2'si ilk 4'teki stan wawrinka'ya, diğerleri de fernando gonzalez*, john isner*, hanescu*, guillermo garcia-lopez*, verdasco *, kevin anderson*, benoit paire*, youzhny(u: top10, yanlış hatırlamıyorsam nadal'ı son sette 6-0 yenerek kazandığı bir turnuva var.)'e karşıdır. hani grand slamlerde ilk turda yenildi diye dalga geçildiği rakiplerin hemen hepsi bunlar.

    marsel haricinde çağla ve ipek de bu sene kariyerlerinde ilk defa bir grand slam'de ana tabloya kaldılar. daha önce kalan yoktu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın