resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 5129
    bu sezon leş bir sezon geçirdiği doğru. ancak kendisi aktif stoperler içerisinde ömer toprak'dan ve hakan balta'dan sonra en çok şampiyonlar ligi, avrupa ligi maçlarına çıkmış stoper. hatta hakan balta'dan daha fazla şampiyonlar ligi maçı oynadı.

    yani oynanacak turnuvadaki rakiplerin seviyesini bilen, zorluğuyla daha önce yüzleşmiş bir oyuncu. kariyerinde hiç uluslararası müsabakalara çıkmamış, kariyerlerindeki zirve noktası türkiye ligi maçlarında didier drogba ve samuel eto'o ya karşı oynamak olan stoperlerle böyle bir turnuvaya gitmek de büyük risk. o seviyeyi tecrübe etmiş oyuncu lazım yanlarına. terim tecrübe kontejanını hakan balta ve semih kaya'dan, tecrübesiz kontejanını ise serdar aziz veahmet çalık'tan yana kullanmış.

    diğer ülkelerde de fatih terim'in semih kaya tercihine benzer tercihler var. özellikle fransa ve ispanya'da bazı oyunculaçok iyi sezon geçirmemelerine ya da kendi mevkilerinde onlardan daha iyi sezonlar geçiren oyuncular olmasına rağmen sırf tecrübelerinden dolayı kadroya çağırılmış durumdalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın