resim
Kazım Ersun Yanal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 1035
    kendisi hiç bir zaman iyi bir winner olamadı. ancak kendisinin türkiye'deki kadro mühendisliği en iyi olan teknik direktör olması da tartışmaya kapalı bir konu bence.

    trabzonspor'un kötü geçen bir sezonun ardından yapılanmaya gitmiş ersun yanal önderliğinde selçuk inan'lı, umut bulut'lu, gustavo colman'lı, serkan balcı'lı cale'li o 2011 yılında şampiyon olan kadronun temellerini atmıştı. 2011 de şampiyon olan kadrodaki oyuncuların ciddi bir bölümü ersun yanal2ın ya anadolu'dan ya da yurt dışında getirdiği o zamana kadar kimsenin bilmediği oyunculardı.

    2. trabzonspor döneminde halilhodzic'in kurduğu kadroyu yönetmeye çalıştı. ancak başarılı olamadı. kendi kurduğu kadroyu da şenol güneş kadar iyi yönetememişti zaten. ama adamın olayı kadro kurmak. trabzonspor yine darma duman bir takım oldu ve sanırım yeni bir takımın temellerini atmak için ersun yanal'ı görev başına getirdiler.

    kafasındaki sistem dahilinde trabzon'a eksik olan bölgeleri gerekli oyuncuları getirecektir ersun yanal. bence jimmy durmaz olayında olduğu gibi komisyon transferlerine bulaşmazsa mütevazi bütçeli iyi bir takım da kuracaktır. ancak bu komisyon işinin bi kere tadını aldın mı bırakmak zor. zaman gösterecek bazı şeyleri.

    ben kendi başarılı olmasa bile geriye mühendisliği iyi yapılmış, doğru kurulmuş bir kadro bırakacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın