resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 8095
    kendisi 6 aydır bursaspor'un başında ve takdir edersiniz ki bu hakkında değerlendirme yapmak için gayet makul bir süre.

    bursaspor hh ile çıktığı 18'i lig, 6'sı kupa olmak üzere 24 resmi karşılaşmanın 19'unda gol yemiş. ayrıca ligde bursaspor 9 maçtır kalesinde gol görüyor. bu yenilen gollerin tümü de takım öne geçtikten sonra skoru tutamamanın etkisiyle yenen goller. yani skora etki eden ve puan kaybına yol açan goller. hh galatasaray'ın başındayken ise 11 lig, 4 cl ve bir de süper kupa karşılaşmasında yani toplam 16 resmi maçta 12 gol yemişiz. bu gollerin de çoğu puan kaybettiren goller. öyle takım 4-0 öndeyken laubalilikten yenen goller değil. hamza hamzaoğlu'nun takımları ayrıca bu sezon 3 gol ve üzeri skor bulduğu 3 maçta puan kaybetmiş. yani 3 gol attığın bir mücadelede rakibini yenemeyip travmatik biçimde puan kaybediyorsun. bir sezon için de bu sayı oldukça fazla.

    normalde istatistik kasarak eleştiri getirmem ama hh taraftarları o kadar saçma ve gerçek hayatta anlamlı karşılığı bulunmayan istatistikler uydurdular ki ben de onların yolundan gideyim dedim. sinan yılmaz gibi taner karaman gibi twitter'ın zorlama istatistikçilerinin kastırmalarını dün gibi hatırlıyorum. hücumda girilen pozisyonun şu kadarı gol oluyormuş da, maç başına son bilmem kaç yılın en çok pozisyona giren galatasaray'ı varmış da. galatasaray bilmem kaç yüz isabetli pasla ortalamasını yükseltiyormuş da. bunlar iyi güzel istatistikler ama karşıtlarını ortaya koymadan bu veriler bir anlam ifade etmez. etse bile eksik bakıldığı için insanları yanıltır.

    gelin bu konuyu açalım biraz. mesela gol pozisyonuna girme sayısında rekor kıran galatasaray rakibe ne kadar pozisyon veriyordu? osmanlıspor'a sezon başı kaybettiğimiz maçta 5 tane isabetli şut şansı vermişiz. sen 2. golü atıp maçı eşitlesen adamlar 3.'yü atıp yine yenecek çünkü takım savunman nanay. keza hepimizi çıldırtan astana deplasmanında %79 pas isabet oranı sağlamışız ama adamlara tam 8 tane isabetli şut şansı vermişiz. demek ki pas isabet oranımızın yükselmesinin de gerçek hayatta bir karşılığı yok. ben daha bunun gibi bir sürü istatistik bulurum size.

    dediğim gibi istatistikler sayısal olduğu için kesindir ama bu iş öyle excel tablosuyla hesap yapıp ben haklıyım demekle olmaz. bir bütün içinde inceleyeceksin ki bir anlam ifade etsin. ha bana savunmanın performansı düşük, kişisel hatalardan gol yedik, orta saha yok diyenler çıkacaktır. "melo'nun yerine transfere gerek yok, bilal selçuk orta sahasıyla top bizde kalır, hakan balta'yı hatta sneijder'i bile melo'nun yerine oynatırım, hamit, selçuk, bilal rotasyonu bizi götürür" diyen ben değildim. bize deliler gibi defansif orta saha lazımken gidip ne idüğü belirsiz rodriguez'i hatır transferiyle kulübe getiren ben değildim. devre arasına aylar varken donk listemizde olan bir isim diyerek kazmayı ilk gündeme getiren yine ben değildim.

    http://www.trtspor.com/...stiyoruz-108532.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın