• 39
    bu tip uydurma tabirlere her ne kadar karşı olsam da;
    galatasaray'ın en az bir tanesine ihtiyaç duyduğu orta saha oyuncusu modeli.

    umarım yaz transfer döneminde bu tipte bir oyuncu alırız. felipe melo gittiğinden beri bu bölgede, bu tipte bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz aşikar.
    bu tipte bir oyuncu için dikkat edilmesi gereken en önemli unsur oyuncunun istatistikleridir. yani sadece salt agresiflik yeterli değildir.

    bu noktada oyuncunun maç başına ortalama;
    -top kapma,
    -hava topu mücadelesi kazanma,
    -ikili mücadele kazanma,
    -isabetli pas yüzdesi,
    -pas mesafe uzunluğu,
    -dikine/hücuma yönelik attığı pasların yüzdesi,
    -rakibi karşılama ve rakibi karşılamadaki başarı yüzdesi
    -tehlikeli atak savuşturma oranı,
    -koşu mesafesi

    gibi istatistikler önemlidir.

    bu istatistiklerle birlikte etkin pres yapabiliritesi çok önemlidir. tüm bu özelliklere ilaveten oyun içi agresif olması rakibi hataya zorlayıp, saha içi psikolojik üstünlüğü ele almamızı sağlaması bonus olacaktır. (bkz: felipe melo)

    bunların yanında gol ve assist anlamında da etkileyici istatistikleri var ise bunlar da yine yukarıda saydığım istatistiklere bonus olacaktır.

    bu bilgiler ışığında istatistiklerine baktığımızda bu sezon ön plana çıkan oyunculara örnek vermemiz gerekirse;
    melo kadar agresif olmasa da brezilya'nın internacional takımında oynayan rodrigo dourado tam aradığımız tipte bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.
    alternatif olarak ise mainz'dan baumgartlinger (bkz: julian baumgartlinger) de bizim için iyi bir alternatif olabilir.

    direkt defansın önünde değil de ön liberonun önünde (gattuso'nun pozisyonunda) oynayan bir oyuncu olması sebebiyle aston villa'da oynayan (bkz: idrissa gueye) de galatasaray'ın ortasahasına dinamizm ve direnç katabilecek bir oyuncu.

    dediğim gibi galatasaray'ın bu tipte bir oyuncuya ihtiyacı olduğu aşikar, yine istatistiklere baktığımızda galatasaray'ın bir çok maçında orta sahada karşılanıp, savuşturulması gereken bir çok atağın, bu eylem gerçekleştirilemediği için, rakibin kalemize kadar geldiğini bir çok maçta gördük. rakip hücum oyuncularının bir kolaylıkla orta sahamızı geçip, defans oyuncularımızla karşı karşıya kalabilmesi bu sebepten ötürüdür. yine aynı şekilde bir çok maçta muslera'nın yıldızlaşması, hatta yine birçok maçta, maçın resmen muslera ve rakip takım arasında geçmesinin, muslera'nın birçok maçta, maçın belirli bölümlerinde en fazla topla oynayan oyuncumuz olması da yine aynı sebepten kaynaklanmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın