• 293
    fenerbahçe taraftarının küçük oranda bir kısmını ayrı tutaraktan ne bekleniyordu ki zaten? taraftar profilleri genel itibariyle bu yönde. her başarıda kendileri bir numaradır, fenerbahçe cumhuriyetidir; ama başarısız oldukları her anda da galatasaray öcü.

    daha dün emre'ye saymadıkları kalmadı. görmedim gol sevincini ama fener'deyken bize karşı yaptıklarının 1/10 i falan değildir herhalde. o zamanlar baş tacı ettikleri adamı kendilerine karşı sevinince yerin dibine sokuyorlar. aslında mehmet demirkol (bkz: ne dediler/#1953895) iyi demiş beklemiyordum gündeme getirmesini böyle bir olayı. ama bu çok saygın! taraftar grubu kendilerinden gittikten sonra farkettiler bir anda saygıdeğer (!) emre'nin karakterinin nasıl olduğunu. taraftar olarak bize karşı davranışlarının da farklı olmasını beklemiyordum. nitekim bize karşı kuyruk acıları çok olduğu için her fırsatta ellerinden geleni yapıyorlar. sağolsun bizim yönetim de bunlara çanak tutuyor.

    yalnız benim anlamadığım bir nokta var. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. benim bildiğim kupa formatında, kupayı alan takım eğer ki zaten avrupa'ya hak kazanmışsa uefa kupasına katılım hakkı otomatik olarak diğer finaliste gidiyordu. hatta biraz eski oldu ama erciyes bu şekilde küme düştüğü halde mi ne avrupa'ya gitmişti galiba.

    bu seneye baktığımızda da fener de zaten avrupa'ya gidiyor. otomatik olarak diğer finalistin yani bizim avrupa hakkını kazanmamız gerekmiyor mu ligdeki sıralamamızdan bağımsız olarak. birkaç yerde okuduğum kadarıyla fener'in kazanması durumunda hak ligdeki sıralamadan bir fazla takımın gitmesi şeklinde oluyormuş. bu durumu değiştirdiler mi ne oldu son senelerde de bu şekli aldı. benim bugüne kadar bildiğim şartlarda ligde sıralama olarak finalistlerden birisi hak kazanmış diğeri kazanamamışsa, kazanamayan takım kupayı alsa da alamasa da avrupa biletini alırdı çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın