resim
Kasper Peter Schmeichel
Takım:-
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.89
Uyruk:Danimarka
  • 19
    evet; belki bireysel kariyeri oynadığı kulüpler bazında bakıldığında babası kadar parlak değil ancak kendisi iyi kalecidir. ha elit kaleci midir? değil midir? bu soru elbette tartışmaya açılır ama baban dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olarak kabul edilirken ve senden benzer beklentiler varken bu baskıyı kaldırarak jordi cryuff gibi yok olup gitmemek dahi mental kuvveti gösterir.

    bu sene başından beri 7-8 maç dışında leicester maçlarını izlemiş biri olarak şunu net şekilde söyleyebilirim ki kesinlikle babasından aldığı genler vardır. anormal toplar çıkartmıştır; genel olarak yediği gollere bakarsak ya önsezisel hata (topun oraya vurulacağını tahmin edip yatarak) gol yediğini, ya da yenilecek golü yediğini görüyoruz. bunun dışında sanırım bu sene epl de ceza sahası dışında en çok atak kesen kaleci de kendisidir.

    kaleciliğinden ziyade ayak düzgünlüğü nedeniyle aldığı toplarla hızlı ve isabetli oyun kuruşu nedeniyle hızlı atak sistemine dayalı leicester'a katkısı çok ciddidir.

    babasının manu ile epl kazandığı 2 mayıs tarihinde, babasının tüm şampiyonluklarından çok çok çok daha özel bir lig şampiyonluğu kazanması da enteresan bir tesadüftür.

    elbette şu anda bir neuer, bir de gea, bir courtois kadar popüler değilsir ancak önemle hatırlatmak isterim dünya tarihinin en underrated kalecisi edwin van der sar kupalar kazanıp efsane kaleciler arasına adını yazdırdığı manu transferini 35 yaşında yapmıştır. dolayısıyla kendisinin de daha yolu vardır.

    elbette leicester yıldızlarını tutup simpson ve okazaki yerine 2 adam alır da kasper kupaları leicester ile kazanırsa daha özel olur ama fakat bir noktada romantizm de gea'nın yaz transfer döneminde real madrid'e transferi sonrasında 2. nesil schmeichel'ın manu kalecisi olmasını istemeyi gerektirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın