• 357
    bayern münih'in almanya'daki gücüne karşı koyamaması çok normal olan takım. dortmund başarılı bir takımdır, iyi bir takımdır, önemli başarılar elde etmiştir ama bayern münih gerçek anlamda bir dünya devi ve almanya'nın tek patronudur.

    dortmund şehrinde sokağa çıkarsanız bir tane caddesi vardır mağazaların falan olduğu ve istiklal'in 1/4'ü kadar büyüklüğünde. bir tane de ufak meydan var 2-3 tane cafe'nin, barın olduğu oturup bira içersiniz. münih buranın yanında istanbul gibi kalıyor büyüklük ve zenginlik olarak. ayrıca dortmund'un sıkı bir maaş politikası var o geçmişteki kötü durumlarına yeniden düşmemek adına ve en iyi oyuncusuna bile verdiği tavan maaş neyse bayern münih onu gözünü kırpmadan üçe katlayarak teklif yapıyor. kaldı ki bayern'in cazibesi sadece önerdiği koşullar değil aynı zamanda şampiyonluklar, ayrıca şampiyonlar ligi şampiyonluğu ihtimalidir.

    oyuncularının karaktersiz olduğunu söylemek doğru bir tespit olamaz çünkü yıllar boyunca almanya'da sivrilen her takımın en iyi oyuncuları bayern'e gitmiştir. hepsi mi karaktersiz yani? bayern'in teklifine hayır diyen bir tane bile futbolcu bilmiyorum çünkü ben almanya'da oynayanlar arasında. bu kadar büyük ölçekli paraların döndüğü bir sektörde herkesin biz taraftarlar gibi duygusal düşünmesini beklemek gereksiz.

    kaldı ki bayern'e kaptırdıkları mats hummels zaten bayern münih altyapısından yetişmiştir, mario götze ise bavyeralı ve çocukluktan beri bayern münih taraftarıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın