• 355
    0'dan yarattığı diyebileceğimiz yıldızlarını elinde tutamadığı, üstüne üstlük alayını şampiyonluktaki tek rakibi bayern münih'e sattığı sürece bayern'in 1 tık gerisinde kalmaya mahkum olan, almanya sınırları içerisinde sempati duyduğum yegane takım.

    şu aralar iyiden iyiye ısınan hummels transferi de olursa son 4 yılda: mario götze, lewa, hummels gibi hemen her bölgeden bir adamı bayern'e kaptırmış olacaklar.

    burada temel sorun yoğurdu üfleyerek yemeleri. ha ne kadar doğru tartışılır elbette ama özellikle ekonomik olarak iflasın eşiğine getiren harcamalarından sonra yeniden yapılanma süreci başında son derece katı bir ekonomi politikası izleme kararı aldılar. takımın en çok mayış alan oyuncusu reus vergiler dahil 4.5 m euro alıyor. bayern lök diye kemiksiz 5-6 diyince de haliyle tatlı geliyor tırrek topçulara.

    sene sonu ilkay da gidici. artık dortmund borç batağına düştüğü zamanki gibi ekonomik olarak küçük bir kulüp değil. buna rağmen yıldızlarını kaybetme pahasına maaş bütçesinde genişlemeye gitmemesi bana anlamsız geliyor. bugün lewa ve götze kalmış olsa idi çok farklı bir dortmund çok farklı bir bundesliga izliyor olabilirdik diye düşünüyorum. ha diyeceksiniz ki justin bieber kılıklı götze gitti mkhitaryan geldi; sonuçta daha iyi topçu. doğru ama götze ile miki klopp altında birlikte oynasalar şahane de olabilirdi.

    götze zaten bayern'de kalmayacak; zira tutunamadı. klopp'un kaos futbolundan guardiola'nın al gülüm ver gülüm topuna geçince bocaladı. lewa zaten kendini ispatlamıştı, aynı şekilde devam ediyor ve şu an hummels de bu ikiliye katılacak. dünyanın aktif en iyi 10 stoperinden birisi.

    beni şaşırtan hummelsin gitme isteği oldu. dortmund'dan yukarıda belirttiğim maaş kriteri nedeniyle gitmesini çok mantıksız bulmuyorum ama kendisine zamanında kapıyı gösteren bayern'e dönmek istemesini garipsiyorum. elbette daha resmi bir teklif yok. 2017 yılına kadar sözleşmesi var. bayern içinde götzenin de olduğu bir paket yaparsa şaşırmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın