• 178
    nba'de sözleşmeler bizdeki gibi olmuyor. iyi performans gösterince sözleşmesine zam yapma gibi bir durum yok orada. oyuncuyla anlaşmanı yapıyorsun kısa veya uzun vadeli o da bunu göze alarak imzalıyor.

    curry'de de durum böyle aşağı yukarı. bu aslında curry'nin nasıl birden atak yaparak bu seviyeye yükseldiğini görmemiz açısından güzel bir örnek. curry her zaman iyi bir şutördü fakat kariyerinin ilk bölümlerinde sakatlıklar yaşadı ve bunun kronik bile olabileceğinden korkuluyordu. böyle bir dönemde sözleşme imzaladığı için tkım için de bir risk olabilirdi. sonuçta uzun sözleşmeler olduğu için elde patlama durumları da çok oluyor. iki taraf için de bir risk bu. curry de oyuncular açısından riski dibine kadr yaşamış birisi bu bakımdan. bir de o dönemde curry bırakın böylesine tarihe geçecek bir performans sergilenmesini ligin en iyi 20-30 oyuncusu arasında bile olmadığı için sözleşme imzaladığı dönem açısından normal bir maaşı var. bir sonraki sözleşme döneminde iyileştirmesini alır zaten.

    işin daha da farklı bir boyutunu söyleyeyim. nba'de maaş sınırı artıyor birkaç sezon böyle devam edecek ve curry'nin yeni sözleşme imzalayana kadar bu maaşı nba'in neredeyse en sırdan oyuncularının aldığı maaş seviyesinde olacak. şu anda max sözleşme 24 civarlarında falanken birkaç sene içerisinde bu sınır 30-35 dolaylarına çıkacak.

    edit : yazım hatası düzeltmesi
App Store'dan indirin Google Play'den alın