*

  • 225
    galatasaray' ın en az 5 sene daha kazanamayacağı kupadır. gerçek bir basketbol izleyicisi de bunu bilir zaten. kaldı ki eurocup zaferi sonrasında ergin ataman da röportaj verirken kendisine sorulan ''hocam bir tek eurolig kaldı'' sorusuna ''o bitraz zor'' cevabını vermiştir. çünkü çok zordur. öyle gaza gelmekle seyirci desteğiyle falan kazanılacak bir kupa değil. çok iyi kadro, iyi bir uyum, sağlam destek, tecrübe ve ekol gerek. üzerine koya koya gitmek gerek. futbol üzerinden düşünelim; psg ve manchester city hayvan gibi para harcadılar ama daha final göremediler. yani para harcamakla olmuyor bu iş sadece. dahası zaten hedef kupa olmamalı. önce bu ligde kalıcı olmalısın, sonra sürekli gruptan çıkmak gerek. bunları başardıktan sonra sürekli f4' e kalmaya başladığında artık o kupa zaten bir gün gelir ama gelmese de çok önemli değil. önemli olan sürekli f4 zorlamak, orada olabilmektir. bu bir keyif, bir şölen çünkü.

    eurocup büyük bir zafer ancak şu an f4' te olan üstelik de bunu geçen sene de başarmış olan fenerbahçe' yi bu kupa ile kızdırmaya falan kalkmak komiklik olur. fener' in f4' teki herhangi bir rakibi ya da kendisi bugün eurocup oynasa mutlak favori olur çünkü. elbette bütçeler vs. ama şampiyonlar ligi finali oynayan barcelona' ya, real madrid' e ''bizde uefa kupası var, sizdeki para bizde olsa ohooo'' vs. diyemeyiz sonuçta. bu da öyle işte.

    fener' in bu ligi kazanmasını da istiyorum ben. çünkü ülkedeki rekabet arttıkça, basketbola ilgi arttıkça, bütçeler arttıkça galatasaray güçlenir. benim başarımın kriteri fener' in başarısızlığı olmamalı. ben yaptıklarımla başarılı bir fenerbahçe' yi geçebiliyorsam ancak kıymet arz eder o başarım. ergin hocamın dediğim gibi şimdi sıra fenerbahçe' de. sonrasında da biz bütçemizle, ilgimizle, desteğimizle, mücadelemizle eurolig' in en iyi 3 4 takımından biri olan fenerbahçe seviyesine çıkmalı ve hedef olarak da onu geçmeyi koymalıyız kendimize. bugün eurocup şampiyonluğunda fener' in de, efes' in de, karşıyaka' nın da, daçka' nın da payı var inanın. onların kadrolayıla mücadele edebilmek için ona göre bir kadro kuruyorsun sen de. eurocup' a katılmak için ligi belli bir sıralamanın üzerinde bitirmen gerekiyor, o sıralama için de banvit' i, daçka' yı falan geçmen gerekiyor.

    galatasaraylı olarak mutlu ve gururluyum ama aynı zamanda bir basketbolsever olarak da çok mutluyum bu olanlardan dolayı. umarım futbolun çirkin tarafları, holiganları bulaşmaz basketbola da zevkli maçlar, mücadeleler izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın