• 154
    mükemmel bir iş başaran takım. elbette leicester da bir para babasının takımı ancak diğer para babası takımlarına göre o kadar cüzi bir miktarla bir araya gelmiş bir takım ki yaptıkları iş mükmmel oluyor insanların gözünde. yanlış hatırlamıyorsam toplam kadro değerleri 97 milyon yuro civarında bir şeydi. epl ve epl takımlarının hele hele de epl'de kafaya oynayan takımların bütçeleri ve kadro değerleri düşünüldüğünde bu kadronun ancak epl'de düşmemeye oynaması lazım. ki geçen sene de öyle olmuştu zaten. yalan yok bu sezon o müthiş çıkışlarını yapana kadar hiç takip etmedim leicester'ı. ancak o çıkışlarından sonra dikkatimi cezbettiler. en önemli özellikleri ciddi bir oyun planından ödün vermeden ve tam bir takım hüviyetinde oynamaları. 2000 galatasaray'ı gibi herkes bir diğerinin potansiyelini ve olası hamlelerini ezbere biliyor. bu da leicester'a inanılmaz bir kendini bilme ve oyununu oynayabilmek için yeterli özgüvene sahip olma durumu kazandırmış. yüksek ihtimalle şampiyonluğu alacaklar ancak alamasalar da inanılmaz bir noktaya geldiler. önümüzdeki sezon mahrez ve konte'yi ellerinde tutmaları zor. ki bu ikili takımın yarısı neredeyse. vardy inanılmaz yüksek performans vermesine rağmen saman alevi gibi sönecek diye düşünüyorum. vardy kalabilir ancak mahrez ve konte'yi satmaları durumunda yerlerine kaliteli oyuncular almalılar. elbette aynı takım kimyasını oluşturamazlar ancak bu olası şampiyonluk, epl ve kupa 1'den gelecek para, oyuncu satışından elde edecekleri paralarla artık epl'de surekli ilk 4'e oynayan bir ekip oluşturabilirler. 2010 bursaspor'u gibi kimsenin beklemediği bir zamanda kimsenin beklemediği bir çıkış yakaladılar, o çıkışları esnasında epl'in kafaya oynayan takımlarının rezalet sezonlar geçiriyor olması da leicester'ın en büyük şanslarından biri oldu. kendi güçlerini bilerek oynamaları her zaman bir b planına sahip olmaları ve o planı da ihtiyaç duyduklarında a planı kadar kararlı ve etkili uygulayabilmeleri hayranlık uyandırıyor. şu halimizle gitsek ligden düşeceğimiz epl'de bizim değerimizden çok daha düşük değeriyle şampiyon olmak üzere olan bir takım leicester.

    ayrıca ben galatasaray yönetiminin yerinde olsam leicester'ın hikayesini ezberlerim. futbolcu ve teknik ekip bazında örnek alırım. 2-3 milyon gibi bir paraya aldıkları riyad mahrez'i minimum 30 milyona satacaklar. ceza, maddi imkanszlıklar derken bizimde leicester gibi bir yapılanmaya ihtiyacımız var. artık farkına varmalıyız ki para harcamak bir yerekadar sınırlı başarılar sağlıyor. kalıcı ve sürdürülebilir başarılar için para kazandıracak harcamalar yapmaya ihtiyaç var.

    bu saatten sonra şampiyonluğu vereceklerini zannetmiyorum, umarım vermezler de.. spurs'a da bu müthiş yarışı izlettikleri için teşejjür etmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın