resim
Yalçın Ayhan
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:42
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 141
    bir futbolcuyu iyi-kötü olarak değerlendirmekten daha önemli bir şey var. hangi sistemde, hangi oyun düşüncesinde iyi-kötü bunu belirtmek.

    ben kontraya çıkacağım, gömülü savunma yapacağım bir takımda, ligde ilk 5 hedefim varsa, sezonu maç başı 1 golün altında gol yiyerek tamamlamak istiyorsam yalçın ayhan'ı düşünebilirim. neden?
    yalçın bana duran toplarda üstünlük sağlama konusunda yardımcı olur. hem gol yememi engeller, hem gol atar. havadan gelen topları iyi karşılar. serttir. kuvvetlidir.

    ancak ben kalecisi stoperlere veya beklere pasla oyun kuracak, her maçı %55-65 arası topla oynama oranıyla bitirecek, rakip yarı sahada topla oynayacak bir takımın hocası olursam, yalçın tarzında bir futbolcuyla asla oynamam. neden?
    çünkü savunma arkasına atılacak toplarla rakip beni vurmak isteyecek. yalçın bu toplara ağır kalacağı için yetişemeyebilir. ayakları çok düzgün olmadığından isabetsiz paslarla savunmada eksik yakalanabilirim.

    hiç beklenmedik futbolcular, hiç beklenmedik anlarda parlayabilir. neden? o sistem, onun parlayacağı sistemdir. transferler de bence buna göre yapılmalı.

    pivot forvet ihtiyacınız varken messi'yi getirirseniz, tabii ki messi'nin pivot özellikleri yetersiz kalır. çünkü messi o oyunun oyuncusu değil.

    o yüzden yalçın da sözlük genelinin arzuladığı futbola uygun bir oyuncu mu, önce bunu düşünmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın