resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 1929
    kendisine niçin bu kadar saldırıldığını gerçekten anlamıyorum.

    -baştan söyleyeyim ki yanlış anlaşılma olmasın, yasin'in de sneijder'in de gelecek sezon takımımızda kalmasını istiyorum. ikisinin de galatasaray'a yapacakları büyük hizmetler olduğuna inanıyorum, ikisini de çok seviyorum-

    yasin bu sezon 10 gol 7 asistle oynamış. hadi türkiye kupası'nda yaptığı istatistikleri dışarıda bırakalım, 9 gol 3 asist oluyor. sneijder bu sezon 5 gol 9 asistle oynamış, türkiye kupası'nda yaptıklarını dışarıda bırakırsak 5 gol 7 asist oluyor. açıkça belli ki sneijder de yasin de kötü bir sezon geçirmiş. ikisi de geçen seneki üst düzey performanslarından uzaklar.

    menajer açıklaması desen, sneijder'in menajeri guido albers ocak ayında "ffp'den ceza gelirse sneijder galatasaray'dan ayrılmalı" demişti. yasin'in menajerinin yaptığı açıklamadan çok da bir farkını göremiyorum, birisi "benim futbolcuma zam yapmadılar" diyor öbürü "galatasaray eskisi gibi değil benim futbolcum daha iyi bir takımı hak ediyor" diyor. http://www.fanatik.com.tr/...eri-gotururum-642357

    bu durumda sneijder'e hiçbir laf etmeyip yasin'i yerden yere vurmak bana anlamlı gelmiyor. diyeceksiniz ki "formda bir sneijder'le yasin bir olur mu?" elbette olmaz. bu sebeple sneijder senelik 3.5 milyon euro alırken yasin 1 milyon euro'ya oynuyor. formda bir sneijder tek başına juventus maçını alır, formda bir yasin ise ancak mersin idmanyurdu maçını alır. ama dediğim gibi, bu adamlar kapasitelerine göre maaş alıyorlar zaten. 1 milyon maaş verdiğin adamdan robben gibi oynamasını bekleyemezsin.

    meseleye objektif yaklaşırsak iki futbolcu da kötü bir sezon geçirmiş, iki futbolcunun da menajerleri takım kötü giderken akbabalık yapmaya kalkmış, iki futbolcu da menajerinin söylediklerini yalanlayacak beyanlarda bulunmuş. durumları gayet benzer ama gel gör ki biri "yarından tezi yok kovulmalı", diğeri "canımız ciğerimiz her şeyimiz".

    ben buna karşıyım aga. performans düşüklüğünü bu kadar dert ediniyorsanız, bir tane kıytırık menajerin yaptığı açıklamayı bu kadar kafaya takıyorsanız yasin'i harcadığınız gibi sneijder'i de harcamanız lazım. ama bu futbolcuların iyi oynadığında neler yapabileceklerini hepimiz gördük. biliyoruz ki sneijder şimdilik kötü oynasa da havasını buldu mu yine dağıtacak ortalığı. o sebeple sabrediyoruz bu haline, ilk tökezlemesinde kellesini istemiyoruz.

    işte, sneijder kötü oynadığında nasıl şefkatle yaklaşıyorsak yasin'e de aynı şekilde yaklaşmalıyız. bu adam geçen sene hiç hesapta yokken forvetsiz bir takımı sneijder'le beraber şampiyon yaptı. tekrar izlemek isteyenler şöyle buyursun: https://www.youtube.com/watch?v=aQDghKAyQIg

    galatasaray'a gelmek için erciyesspor'un istediği 500 bin euro'yu cebinden ödedi. şu saçma sezonda birçok maçta etkisiz kalmış olabilir, iq'su düşük olduğu için boştaki arkadaşlarına pas vermeyip kendisi gol atmaya çalışmış olabilir (zaten kafası çalışsaydı dortmund altyapısından çıkıp erciyesspor'a kadar düşmezdi). ama yasin bir değerdir, iyi bir teknik direktörün elinde her zaman önemli bir silahtır. en önemlisi, şu takımda aldığı parayı hak eden az sayıdaki futbolcudan biridir.

    görüyorsunuz nani denen hıyarağası fenerbahçe'ye ne kadar büyük paralara mal oldu, ama ne oynadığı belli değil. geçen yıl öve öve bitirilemeyen gökhan töre'nin bu seneki halini görüyorsunuz. lütfen elimizdeki futbolcunun kıymetini bilelim. adam harcamak çok kolaydır arkadaşlar. "gitsin, defolsun" diye bağırıp üstünü çizmek çok kolaydır. ama eğer destek verirsek, geçen seneki yasin'i tekrar takımımıza kazandırmış oluruz. lütfen eleştirirken insaflı olalım.

    -yanlış anlaşılma olmasın diye bir kez daha tekrar ediyorum, yasin'in de sneijder'in de gelecek sezon takımımızda kalmasını istiyorum. ikisinin de galatasaray'a yapacakları büyük hizmetler olduğuna inanıyorum, ikisini de çok seviyorum-
App Store'dan indirin Google Play'den alın