resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 1444
    tam şans bulup bu şansı da iyi değerlendirdiği bir dönemde çok şanssız bir sakatlık yaşamış futbolcumuz. forvet ve kanat oyuncusu kıtlığı yaşadığımız bu dönemde iyileştiğinde geriye 6-7 maç kalmış olsa da yine formasına kavuşacaktır. ancak iyileştikten sonra geliştirmesi gereken bazı özellikleri bulunmaktadır.

    geliştirmesi gereken özelliklerinin başında ilk hızlanma ve hız gelmektedir. oyun tarzı olarak kendine örnek aldığı futbolcular gibi olmak istiyorsa kesinlikle hız konusunda ekstra çalışmalar yapmalıdır. kadıköy'de oynanan son fener maçını izleyenler alper'e nasıl yakalandığını hatırlayacaktır. tamam alper hızlı diyebileceğimiz bir futbolcu, tamam burak da pası daha iyi atabilirdi ancak bu sinan'ın hız konusunda kendisini geliştirmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. o pozisyonda sinan'ın topu alıp kaleye kadar sürebilmesi gerekiyordu.

    bir başka geliştirmesi gereken özelliği ise ikili mücadelelerde çok çabuk yıkılması. fizik olarak bakıldığında dışarıdan güçlü gözüken sinan nedense çabuk yıkılıyor. bunun sebebi yeterince güçlü olmaması ise antrenmanlarda bu konuya ağırlık vermesi gerekmektedir. eğer kendini bilerek bırakıyor ise bu huyundan vazgeçmelidir.

    bir de değiştirmesi gereken bir özelliği var. zaten az önce de buna biraz değindim. bazı pozisyonlarda düşmesine sebep olacak bir müdahale olmasa bile kendini yere bırakmaktadır. orta sahadaki ikili mücadelelerde yıkılması güçsüzlükten mi yoksa kendini bilerek yere bıraktığından mı kaynaklı kesin bir şey söyleyemem ama ceza sahasında ve çevresinde kendini bilerek yere bıraktığı pozisyonlar oldu ve bu huyundan vazgeçmesi gerekmektedir. kendisinden çok ümitliyim ama kendini bilerek yere bırakanlardan da nefret ederim. bu yüzden burak ve yasin'i sevemedim bir türlü. böyle şeylere başvurmasına gerek yok.

    son olarak bir de oyundan kopmalar yaşamaktadır. 5-10 dakika adını hiç duymadığımız oluyor. sürekli kendini göstermeli ve topu istemelidir. hoş belki bunda kendisi sağ açık oynarken ortada oynayan sneijder'in daha çok sol tarafa gitmesinin de etkisi olabilir ama sneijder ile oynamıyorken de oyundan koptuğu maçlar oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın