• 263
    bir değişiklik yapıp uzun bi aradan sonra türkiye ligi oynayayım dedim ve ligimizin ne kadar çöp olduğu gerçeğiyle bir kez daha yüzleştiğim oyun.

    bertrand traore, mbaye niang'ı(devre arası) kiraladım. mamadou niang'ı da 1 seneliğine yıllık 200.000 euro maaşa kadroma kattım.

    ligde 7 puan geriden gelip şampiyon oldum ama 7 puan geriye düşmemde podolski ve mamadou niang'ın aynı anda sakatlanmasının hatta sneijder'in de ligin ilk yarısında 2 3 kere sakatlanmasının oayı çok büyüktü.

    şampiyonlar liginde gladbach, benfica ve shaktar ile aynı gruba düştüm. ilk maçı kazanıp kalan tüm maçlarda berabere kalarak gruptan çıktım. son maç shaktar'a karşı 2-0 yeniktim volkan pala 2 gol attı berabere kaldım. yoksa 4. oluyordum.

    chelsea ile eşleştim. ilk maç içeride 2-0 yenildim 2. maç deplasmanda 2-1 yenip elendim.

    sinan çok iyi gelişim gösterdi 11-12 gollük katkı verdi. ligin ilk yarısı sakatlıklarla boğuşan poldi 2. yarıda resmen yardırdı. mamadou niang 5 6 gollük katkı verdi zaten 2. yarıda neredeyse hiç kullanmadım mbaye niang'ı kiralayınca.

    selçuk inan ve carole formlarıyla oldukça öne çıktı. linnes genelde iyi oynasa da zaman zaman kötü maçları da oldu.

    sezon başında sabri'yi devre arasında hakan balta, hamit altıntop ve bilal kısa'yı sezon sonu olcan, yasin ve podolski'yi gönderdim. podolski'yi 5 e sattım geriye kalanlardan toplasan 600.000 euro kazanmamışımdır.

    2. sezonun başında stopere 3 milyon euro'ya dede'yi aldım, telles ve bruma kiradan döndü satmadım, lazio'nun liste'ye koyduğu onazi'yi kiraladım, ibrahima balde'ye ve arsenalli wellington silva'ya bedelsizler diye çöktüm. küme düşen bournemout'tan benik afobe'ye 12 milyon euro verdim. zaten 18 milyon euro civarı bütçe vermişlerdi. malmö'den oscar lewicki'yi de kadroma kattım.

    bu arada ryan donk'u bazı maçlarda 2 mc nin arkasına ön liberoya aldım baskı yediğim dakikalarda ve çok iyi performans verdi o süreçlerde. onun dışında pek yüzüne bakmadım. sezon sonu 2.3 milyon euro'ya psv'nin yolunu tuttu.

    5 milyon euro'ya da marcelo meli'yi kadroma kattım ve 2. sezona hazırlanıyorum.

    ama bu leş, bu bitik kadroyla bitime 2 3 hafta kala şampiyon olamamalıydım. bu durum ciddi anlamda oyundan soğuttu.

    en unutamadığım an fenerbahçe derbisiydi, çok ciddi eksiklerim vardı sneijder sakatlıktan yeni çıkmış takımla çalışmaya başlamamıştı. 1-0 önde girdim son dakikalara ve 84 de oyuna sneijder'i aldım. 87 de müthiş bir frikik golüyle skoru 2-0 a getirdi.

    hedefim selçuk'u da satmak. aslında onu da satacaktım ilk sezon çok iyi performans verince yerine oynayacak oyuncuyu hazırlamadan satmayayım dedim. o maaşıyla da kolay olmayacak zaten satmak.

    en uyuz olduğum noktalardan biri de sezon sonu serbest kalan jonathan calleri benden yıllık 4 milyon euro maaş istedi, 10 milyon euro da serbest kalma bedeli istedi. ben kabul etmeyince. hoffenheim'a 1.9 milyon euro'ya imza attı. vergiyi düşünce benden istediğinin neredeyse 4 de 1 ine gitti adam.

    koray alt yapı statüsü kazandı. 2 3 tane de genç oyuncu aldım. onlar da alt yapı sstatüsü kazanınca semih ve emre'ye de yol vereceğim. tabi türkiye ligi bu kadar kolayken oyunu o kadar oynar mıyım o da ayrı bir merak konusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın