• 12
    fiba geçici olarak şampiyonadan men ettiği ülkeleri geri almasını bilecek. fransa hariç tüm favorileri men etmek a'dan z'ye tüm dengeleri bozup ciddi bir kaosa davetiye çıkarmak demektir. bu ülkeler olmadan şampiyonanın olabileceğine hakikaten inanıyor mu fiba? kendi kurduğu lige katılmayı reddeden kulüpleri totalitarizm ile safına katamazsın. yapman gereken turnuva gelirini uleb'in elit ligi euroleague'in üstüne çıkarmaktır. ancak fiba bu yolu ısrarla tercih etmiyor.

    şampiyonlar ligi adı altında kurmaya çalıştığı ligin toplam ikramiyesi 4,5 milyon euro olacak. bu oldukça gülünç bir rakam zira ispanyol medyasına göre euroleague, img ile yaptığı sansasyonel ortaklık anlaşmasıyla performansa dayalı artışa bağlı olarak kulüplere yılda 40 milyon euro'ya varan gelir vaad ediyor. 10 milyon euro'luk da çıkış tazminatı var. ayrıca anlaşma eurocup'ı da içermekte. tabi geliri euroleague kadar olmayacaktır. kulüpler bu tabloda neden fiba'yı tercih etsin ki? kaldı ki fiba avrupa başkanının ülkesi bile uleb safında. fiba boşa kurşun sıkıyor. düzeni de neden bozmak ister anlamam.

    turnuva takımlarını askıya alma durumunun geçici olduğunu düşünmekle beraber federasyonların gerekli tavrı koyacaklarını tahmin ediyorum. böyle olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın