resim
Cédric Bakambu
Takım:Real Betis
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 65
    galatasaray 5-6 milyon euro verip bursa'dan alsaydi bakambu'yu, hicbir zaman kazik yiyip yemedigimizden emin olamazdik, sonucta bursa'nin falan avrupa'da kimlere elendigini, uluslararasi rekabetteki seviyesini biliyoruz. hal boyle olunca da bursa'daki herhangi bir oyuncunun ne kadar edecegine dair bir limit olusuyor kafamizda, ustelik bu anadolu takimlarinin tasra esnafi yoneticileri de bizim saflari kaziklamakta ustalar. turkiye'deki anadolu takimlarindan hicbir yabanci oyuncu istememek asagilik kompleksinden degil, onlarin tasra kurnazi yoneticilerine guvenmemektendir, her zaman ederinden fazlasini isteyeceklerinden emin olmaktir, ve elbette uluslararasi seviyedeki yetersizliklerinin farkinda olmaktir.

    bakambu bir istisnadir, tahminimce umar aminu ve giresun'dan vedat muriqi de bu istisnalardan olabilir, ama genelde anadolu takimlarinin siskin fiyatlariyla yabanci oyuncular icin pazarlik yapmak bile zaman kaybidir.

    kisacasi ister genc isimsiz ister orta yasli tecrubeli olsun, galatasaray'in yabanci oyuncu icin bakacagi yer kayseri, bursa, kasimpasa degil, avrupa ligleridir. donk'un kalitesizligi ortada mesela. ideal'de yerliyi de sadece altyapidan cikarip bu anadolu takimlariyla hic ugrasmasak muhtesem olacak. ama o olana kadar biraz para yedirmeye devam edecegiz sanirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın