• 51
    avrupa kupasını sahamızda kaldırma avantajını, önümüzdeki senenin kadrosunun temellerini atmak adına muhakkak fırsata çevirmemiz gereken karşılaşmadır. bu yönetim anlayışıyla pek mümkün görünmüyor ama aklı başında birileri belki buraları okur da maça zaman varken gerekli girişimleri başlatır.

    finale kaldığımız ortamda geçtiğimiz hafta sonu rize maçı* için stada gittiğimde misafirlerim ile birlikte store' a uğradık, içeride basketbol takımı ile ilgili adam gibi tek bir ürün satılmıyordu. keza aynı durum banvit maçı* öncesi abdi ipekçi' de açılan stand içinde geçerliydi. erkek basketbol takımımızın tarihindeki en önemli karşılaşmalarından birine çıkacağı ortamda, satış noktalarında herhangi bir ürün satılmaması tek kelimeyle rezalettir.

    önümüzdeki sezon bütçenin daralacağı yönünde çıkan söylentilere karşı kesinlikle bu karşılaşmadan maksimum gelir elde edilmesi gerekiyor. ben bu maçta, maç biletinin en az 100 lira olması gerektiğine inanıyorum. bu karşılaşmada en düşük bilet ücreti 250 lira da olsa o salon maç boyunca canını dişine takan taraftar tarafından doldurulacaktır.

    kombine ve sponsorlara dağıtılacak biletlerden sonra kulüp muhtemelen yaklaşık 9000-10000 bileti satışa sunacaktır. biletleri pota arkası ve yan tribünleri 100 ve 150 lira, saha içi biletleri 250 liradan satışa çıkartmanın mantıklı ve insaflı olacağı kanaatindeyim. bu satış fiyatları ile 400.000-500.000 usd civarı bir gelir elde edilmesi mümkün ki geçtiğimiz günlerde sızdırılan belgelerde schilb 400.000 usd veya dorsey' in 650.000 dolar kazandığı görünüyordu. bu en azından gelecek sene için bir oyuncunun transferinin tek bir maçla taraftar tarafından karşılanacağı anlamına geliyor. *

    örnek teşkil etmesi adına fenerbahçe' nin çeyrek final maçı için real madrid karşılaşma bilet ücretleri;

    4. kategori 71,50tl
    3.kategori:99 tl
    2.kategori: 132 tl
    1.kategori:198 tl

    5 ve 7. kategori biletleri 33-44 tl arasında satılıyor ki bu yerler bulundukları konum sebebi ile 1.maç için en geç satışı tamamlanan yerler oldu. fiyatlandırma konusunda bana kızan arkadaşlar mutlaka olacaktır, fakat madem maçın önemi ile seyircisi ilgisi artıyor böyle karşılaşmalarda kulübün karaborsacılara para kazandıracağına adam akıllı bir şekilde bilet satışı yapıp kendisine para kazandırması gerekiyor. *

    biletler ile ilgili geçtiğimiz turlarda kişi başına satılan bilet sayısı 9 idi, bu karşılaşma için kişi başı bilet sayısı karaborsayı minimuma indirmek için mutlaka maksimum 2 olmalıdır.

    karşılaşma bileti ile birlikte o gün saha içinde görsel bir şölen yaratmak adına #tekrenkkırmızı veya #ölümünekırmızı gibi bir hashtag yaratılarak bilet alan seyircilere t-shirt ve maç atkısı benzeri ürünler ücretsiz dağıtılmalıdır. bu tshirtlar gsstore'larda da satışa sunulmalıdır, biletini karşılaşma öncesi alan taraftarlar olur ise belki bu bilet yardımı ile gidip maç öncesi tshirt'unu teslim alabilir.

    elde edilecek gelirlerin önümüzdeki sezon bütçesine ekstra gelir kaynağı sağlaması için bu tip bir hazırlık süreci olması gerektiğine inanıyorum, eğer paraları cebine indirmeye inanan veya bütçeyi kısalım bu paralarla durumu kurtarırız diyen ve yöneticiyim diye ortalıkta dolaşan sıfatsızlar var ise bilet fiyatlarını diğer avrupa karşılaşmalarında olduğu gibi 20 lira olarak tutmaya devam etsinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın