resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 2212
    aykut kocaman konya'da istemli ve ya istemsiz bir şekilde oyun görüşünde bazı hafif ve değişimler oldu ki bunlar önemli etkide bulundu.

    aykut kocaman fenerde kalesine yakın bir defans hattını kurup arkada çok pas yaptıran bir adamdı. iddiası şu. ben önce yemeyim. zaten gol atacak bir takımım var. illa bir şekilde dikkat dağınıklığı yaşayan rakibime karşı gol bulabileceğini, baskı yerse kontraya çıkabileceğini düşünüyordu. yazınca hiç hoş olmayan hatta sinir bozan bir görüş aslında.

    peki konya'da şu an ne görüyoruz. sıkı duralım oyunu kilitleyelim mantığı hala geçerli. ama bakıyoruz orta sahasının göbeğindeki oyunculara topu verip ikili oyunla ileri gitmeye çalışan bir adam oldu. oyuncuları başarının da getirdiği etkiyle gerektiğince çok özgüvenleri yüksek ve orta sahaya oradan kanada ve ileri mantığını uyguluyorlar.

    şimdi neden ister istemez dedim. öyle ve ya böyle başarılı olmuş bir hoca olarak konya'ya gitti. zaten sakin, önlemli ve defans öncelikli bir oyunu seviyor. ama konya ile oynarken geriye gidebileceği daha fazla alan yok. artık ileriyi daha iyi planlamak zorunda. denk takımlara karşı bir şeyler yapmak zorunda. büyük takımlara karşı defansta yapsa nefes almak zorunda. bu yüzden çözümler aramaya başladı. şu an ortaya çıkan konya'ya bakarsak belli bir seviyede çözmüş.

    bakalım oyun algısı nasıl değişim gösterecek ileride. ya da değişim gösterecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın