• 35
    ve final günü gelip çattı.. 2009-2010 sezonunda futbolseverleri şampiyonlar ligi ve uefa avrupa ligi finallerinden önce tatmin edebilmek için bu organizasyonu düşününen fifa kokartlı yetkililer biz galatasaray sözlük'ü seçmişti. michel platini'nin fazla bir vakti yoktu ve çabuk düşünmesi, hızlı olması gerekiyordu. fikstür sorunu ile eşzamanlı olarak diğer bir sorun ise hangi metropolü seçecekleriydi.. odasına çekilip sadece 1 gün boyunca bana karışmayın diyen platini ve sepp blatter kafa kafaya vermişti... ertesi gün oldu ve komisyona açıklamak üzere ağızlarından düşen cümleler şunlardı:

    you know master card is the official sponsor of champions leauges and there is a important detail to choose match region. ofcourse we thought quickly and firstly looked master card's colors. there were two colors dominating on the logo.. and knowns yellow and red... suddenly we remembered galatasaray! . we just combined our ideas with colors. after that we were lost in thought. think about think about but what? and something... exactly found it.. you can ask us, found what? we found uefa europe leauge's logo too.. same colors. yellow and red. again we had remembered galatasaray.. and this tournament must be in istanbul vezirspor's ground... we will visit istanbul. thank you.

    çeviri:
    bildiğiniz üzere şampiyonlar liginin resmi sponsoru master card ve kartta maçın oynanacağı bölgeyi seçebileceğimiz önemli bir detay var. tabii ki biz çok çabuk düşündük ve öncelikle master card'ın renklerine baktık. burada iki renk logoya hükmediyordu. ve bidiğiniz gibi bu renkler sarı ile kırmızı... aniden galatasaray'ı hatırladık. sadece fikirlerimizi renklerle birleştirdik. daha sonra düşünclerde boğulduk. düşün, düşün fakat ne hakkında düşün? ve bir şeyler... tabii ki bulduk.. bize ne buldunuz diye sorabilirsiniz. uefa avrupa ligi'nin logosunu bulduk.. aynı renkler. sarı ve kırmızı. tekrar galatasaray'ı hatırlamıştık.. ve bu turnuva istanbul vezirspor'un sahasında olmalı... istanbul'u ziyaret edeceğiz. teşekkürler.

    onların düşücelerinden sonra benim maç hakkında söyleyeceklerim ise şunlardır:
    sahanın boyutu: 32x42, skor tabelası mevcut. saha zemini oldukça rahat. yumuşaklığı iyi.
    seyirci ve futbolcu için otopark: oldukca geniş ve güvenli
    seyirci tribünü: oturan kişi sayısı ile 100 , ayakta 200 kişiye kadar çıkabiliyor.
    tesis hakkında: son derece temiz, ferah, kalburüstü ve bakıma çok önem verilmektedir. sahaları son derece bakımlı. duş ve tuvaletler son derece hijyenik. hır gür peşinde koşanlara, rahatsızlık verenlere abonelik imkanı verilmiyor. birkaç ikazdan sonra gerekli işlemler yapılıyor.
    eğlence ve müşteri memnuniyeti: maçı izleyenler aynı zamanda kafeteryadan yararlanabilir, bir şeyler atıştırıp laptoplarından internete bağlanabilir. langırt için iddaaya girerek takımlarını oluşturup futbol heyecanını fır fıra dökebilirler.

    kadro güncellemesi, oynayacak sözlükçüler şunlardır: reew, dean saunders, kj, raziel, cassio lincoln, captano, javed,gecelerin yargıcı, cracks, awenger, tcoskun, armanın peşindeyiz, dikkat çekmeye çalışıyorum vefeanor.

    sahanın tutulduğuna dair kanıt ve verilen paranın teyidi için resmi belge:
    http://yfrog.com/0adsc3751tj

    oyuncuların planlarını kolaylaştıracak bilgiler:
    kişi başına 11.50 türk lirası hükmü vardır. fakat maç sonu su içimlerinde kolaylık sağlanması adına 12.50 tl verilmesi tavsiye edilir.
    maç başlama saati: 20:30
    bitiş saati: 21:45
    süre: 75 dakika.

    not: maçtan bir saat önce gelinmesi tavsiye edilmektedir. hem oturup muhabbet etmek, hem de maça doğru ısınmak için son derece uygun bir davranışa imza atmış olursunuz. maçtan sonra ise ortaya bir idda atılmış ise verilen sözün tutulması, akabinde aktivitenin beraber yapılması bilindik bir ritüeldir. örnek vermek gerekirse; kaybeden takım baklava alır ve alınan baklava bütün oyuncular tarafından yenilir. bu yeme içme işine izleyicilerin katılması en büyük eğlencedir. oyunculardan önce onlara tadtırılır.

    şimdilik söylenebilecekler bunlar. fakat sahada oyunculara ve seyircilere bahşedilecek ekstra bonuslar olacak. büyük bir keyif alacağınızı umuyoruz.
    sevgiler ve sagılar...

    irtibat için;sadece@galatasaray.li => kalifiye jurnal

    son olarak: futbol organizasyonlarında oldukca hassas davranmaya çalışmaktayım. bu sebeple istanbul'da belki de seçilebilecek en iyi tesisi seçmeye özen gösterdim. oyuncu için sağlık ekibi bulunmaktadır. maç içerisinde sakatlanmaları engellemek için taç çizgisinden sonra ikişer metre boşluk bırakılmıstır. çok önemli olan bir detay daha var ki o da şudur: ulaşım imkanı son derece kolay ve rahattır. metrobüs ile gelecekler için altunizade durağında inip 5-6 dakika yürümeleri yeterli olacaktır. yukarıda da hatırlattığım üzere şahsi arabasıyla gelecek olanlar için otopark bulunmaktadır...

    herkese teşekkür eder, büyük bir zevk almayı temenni ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın