• 1640
    --------------cenk-----------------
    linnes - donk - koray - carole
    -----------------(1)-----------------
    ------(2)-----selçuk------sneijder
    ----------sinan g.-------(3)-------

    önümüzdeki sene için (2016-2017) düşüncem bu şekildedir. 4-1-3-2 taktiğine göre dizdim.

    öncelikle evet muslera yok, çünkü kendisinin bizim takıma, hele ki avrupa'ya gidemediğimiz bir sezon için, fazla olduğunu düşünüyorum. hem yüksek bir bonservis de alınabilir. cenk kötü bir kaleci değil, bir çok eski kaleciden çok yetenekli olduğuna dair yorumları duyduk, şans verilirse belki de başarılı olabilir, olamazsa da bir sene sonra yabancı kaleci alınabilir. böyle bir deneme yapmak için uygun bir yıl önümüzdeki sene.

    defansta bence çok kötü bir stoper olan chedjou 3'e 5'e satılır. hakan balta yaşlı ve ağır, yedek bekler. semih satılabilirse satılır, olmazsa forma girene kadar, burnu kaf dağından inene kadar yedek oturur. donk - koray ikilisinin iş yapacağını düşünüyorum. sol bekte olcan carole'ü yedekler. sağ bek için sabri ile yollar ayrılır, linnes'in ardına genç ve mücadeleci bir yedek alınır.

    defansın önüne çok koşan, çok top kapan, fizikli bir ön libero tranferi şart. muslera ve chedjou'nun satışıyla gelecek paranın bir kısmı buraya yamanabilir. çok önemli bir bölge burası. ön liberosu iyi takımlar başka oynuyor. bakınız, melo'lu ve melo'suz galatasaray.

    orta sahada benim her zaman beğendiğim selçuk ve gitmek istemezse sneijder çift oyun kurucu gibi oynayabilirler. bu iki arkadaşın sağında oynamak üzere yine genç, çok koşan, öyle koşan ki yaşı ilerlemiş selçuk ve sneijder'in açıklarını kapatabilecek, hani iyi zamanlarındaki okan buruk gibi bir oyuncu transferi gerekli.

    forveti çiftlemek şart. bir kere galatasaray'ın genlerinde çift forvet var. elimizde sıfır forvet olduğuna göre (yazmayı unutmuşum, podolski'yi hazır para ederken tabii ki satıyoruz, gol attı belki ama oynanan oyuna katkı veremiyor) ve transfer yapacak pek paramız olmadığına göre, kiradan dönecek bruma'yı sinan gümüş ile değişerek false nine oynatmayı bir denemek lazım. defansa az yardım edecek bir bruma, tüm enerjisini hücuma yönlendirirse iyi verim verebilir belki. belki. allahtan umut kesilmez. yanlarına ise kalıplı, genç, hava toplarında korkutucu bir hücum oyuncusu çok iş yapar. yani ikinci forvet için transfer şart.

    bu üç transfer düzgün yapılabilirse, takımı rekabete sokacak iyi genç yedekler takıma katılabilirse bu takım iş yapabilir diye düşünüyorum. zaten yapacak çok da birşey yok, 10'ar milyon avroya üç tane yıldız alamayacağımıza göre bu şekilde, genç-yaşlı karışık bir takımla şampiyonluk kovalamak gerekir. başta iyi bir teknik direktör olursa neden olmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın